Σαλάτα με παντζάρια, εσπεριδοειδή και πικάντικο ροκφόρ


Η σαλάτα με παντζάρια, εσπεριδοειδή και πικάντικο ροκφόρ είναι μια διαφορετική εκδοχή της κλασικής σαλάτας και μπορεί να αποτελέσει από μόνη της κύριο γεύμα ή συνοδευτικό σε ένα κυριακάτικο τραπέζι.

Τα υλικά για τη σαλάτα

Μερίδες: 4

  • 120 γρ. χωριάτικο ψωμί, σε χοντρά κομμάτια
  • 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 παντζάρια καθαρισμένα, σε φέτες (24 λεπτές φέτες ανά παντζάρι)
  • 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 πορτοκάλι, τον χυμό + 1 ολόκληρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 60 γρ. ροκφόρ, θρυμματισμένο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής της σαλάτας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Βάζουμε το ψωμί σε ένα ταψί, το περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ψήνουμε το ψωμί για 15΄ μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα.
  • Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και από πάνω σκορπίζουμε τα παντζάρια.
  • Περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίζουμε καλά, στη συνέχεια μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 45΄ μέχρι να ψηθούν.
  • Αφήνουμε τα παντζάρια μας να κρυώσουν εκτός φούρνου.
  • Χτυπάμε με αυγοδάρτη το ξίδι, τον χυμό πορτοκαλιού και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε φέτες αφαιρώντας προσεκτικά τις λευκές μεμβράνες.
  • Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τα κομμάτια του ψωμιού, το μαρούλι, το κόκκινο κρεμμύδι και το παντζάρι.
  • Περιχύνουμε με το dressing και αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί για 10΄.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με το ροκφόρ.

olivemagazine.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ