Υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που δεν αγαπά τη σοκολάτα; Επειδή έχουμε πολλές γιορτές και ανθρώπους που θα πρέπει να κεράσουμε σας προτείνουμε μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με λαχταριστά τρουφάκια σοκολάτας και γέμιση κάστανο τα οποία υπογράφει ο Στέλιος Παρλιάρος. (Cheesecake με φρέσκα φρούτα και μαρμελάδα).
Υλικά για τα τρουφάκια (10 τεμ.των 90 γρ.)
- 1.000-1.200 γρ. κάστανα με τη φλούδα (για να έχουμε 500 γρ. καθαρό πουρέ κάστανο ή 500 γρ. πουρέ κάστανο έτοιμο)
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
- 30 ml ρούμι
- τρούφα, για επικάλυψη
Πώς θα φτιάξετε τα τρουφάκια
Βήμα 1: Σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό βράζουμε τα κάστανα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζουμε. Kάνουμε τα κάστανα πουρέ στο μπλέντερ χτυπώντας τα μαζί με τη μισή άχνη ζάχαρη.
Βήμα 2: Aνακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κουβερτούρα που λιώνουμε σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 3: Eνώνουμε τα 2 μείγματα και το ρούμι ανακατεύοντας και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα και να μπορεί να πλάθεται. Πλάθουμε σε 10 μπαλίτσες των 90 γρ. και τις επικαλύπτουμε με τρούφα που έχουμε απλώσει σε ένα μεγάλο πιάτο. Τις αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 2 ώρες περίπου προτού σερβίρουμε.
Πηγή: Olivemagazine | Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης