Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο


Το κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο είναι ένα πιάτο που αν στο σερβίρουν δεν υπάρχει περίπτωση να μην γλύψεις και το πιάτο μαζί. Όπως είναι μελωμένο με τη σαλτσούλα του με τριμμένο τυρί είναι σκέτος πειρασμός και είναι ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι. (Πατατοκεφτέδες στο τηγάνι – Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε)

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στο φούρνο

Υλικά

• ½ κοτόπουλο ή 4 μερίδες
• 300 γραμ. χυλοπίτες (4 φλυτζ. τσαγιού)
• 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
• 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή περασμένες στο μούλτι
• 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
• 1 πρέζα ζάχαρη
• ¼ κουτ. γλυκού κανέλλα
• ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
• αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1½ λίτρο νερό

Πώς να φτιάξετε το κοτόπουλο με χυλοπίτες στον φούρνο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο.

Όταν πάρει χρώμα απ᾿ τη μια μεριά, το γυρνάμε απ᾿ την άλλη, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να πάρει χρώμα και το σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ᾿ τις χυλοπίτες, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το φαγητό για 15′.

Μεταφέρουμε προσεκτικά το φαγητό, σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και ρίχνουμε τις χυλοπίτες.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα, στους 180°C στις αντιστάσεις, για 15′ με 20′ λεπτά περίπου, ώσπου να πιεί τα υγρά του, (αλλά να μην στεγνώσει) και να χυλώσουν οι χυλοπίτες. (Εάν χρειαστεί κι άλλο νερό, προσθέτουμε).

Tip: Αν έχουμε καταφέρει να βρούμε χωριάτικο κοτόπουλο, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα βράσιμο και περισσότερο νερό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ