Αν δεν σας αρέσει ο χυμός του πράσινου λάχανου, δοκιμάστε να αποχυμώσετε το μωβ λάχανο αντ ‘αυτού. Το μωβ λάχανο έχει ένα ζωντανό, όμορφο χρώμα όταν γίνεται χυμός και μια πολύ γλυκιά γεύση, σε αντίθεση με το πράσινο λάχανο, που μπορεί να έχει μια πιο πικρή γεύση. Το λάχανο είναι γεμάτο με ωφέλιμα στοιχεία. Περιέχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Είναι υπέροχο για την υγεία της καρδιάς, καθώς συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης με τη δέσμευση των χολικών οξέων στο έντερο. Το γαλακτικό οξύ στο λάχανο δρα ως ισχυρός παράγοντας στον καθαρισμού του παχέος εντέρου.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τη θεραπεία του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, μειώνει την υπέρταση, βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου και είναι γεμάτος με φυτοθρεπτικά συστατικά γνωστά για την προστασία από καρκίνο και ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα νεφρά σας.
Συνταγή
Υλικά:
3 δαμάσκηνα
1/4 από ένα μικρό μωβ λάχανο
1 παντζάρι
2 μπαστούνια σέλινο
1 πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά όλα τα συστατικά.
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.
Κόψτε το 1/4 του λάχανου σε κομματάκια ώστε να μπορέσει να τα επεξεργαστεί το μπλέντερ πιο εύκολα.
Ξεφλουδίστε το πορτοκάλι.
Αποχυμώστε όλα τα συστατικά.
Ρίξτε από πάνω πάγο και απολαύστε!