Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Καϊλή -Εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο απ’ ότι ο σύντροφός της


Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβλήθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλη για την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Κατάρ. Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι τότε, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Οι τρεις συγκατηγορούμενοί της ωστόσο παρέστησαν ενώπιον δικαστικών αρχών.

Στις 15:30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τις προηγούμενες πληροφορίες,οι κατηγορούμενοι για το Qatar Gate βγήκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η ανταποκρίτρια των NYTimes, Monika Pronczuk, μετέδωσε νωρίτερα ότι η κυρία Καϊλή εκπροσωπήθηκε από διαφορετικό δικηγόρο στο δικαστήριο, από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Σημειώνεται, δε, ότι η Εύα Καϊλή, και ο συζύγός της εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Η θέση της Εύας Καϊλή

Η ίδια η Ευρωβουλευτής μέσω των συνηγόρων της δηλώνει αθώα και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι τα έφερε ο σύντροφός της και, μάλιστα, όταν το έμαθε, ρώτησε ποιανού είναι και αφού πήρε την απάντηση ανήκουν σε κάποιο άλλο πρόσωπό, ζήτησε να απομακρυνθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με την πλευρά της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή τα χρήματα δόθηκαν στον πατέρα της και ήταν αυτά που βρέθηκαν στην κατοχή του έξω από το ξενοδοχείο των Βρυξελλών όπου συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου πριν τελικά να αφεθεί ελεύθερος.

«Όταν έχει κάποιος τόσα χρήματα μπορεί και να μην είναι ύποπτο. Θα κριθεί από τα επιχειρήματα που θα παρουσιάσει, δημιουργούνται όμως σκέψεις και γι’ αυτό κρατείται. Κανείς δεν έχει πει ότι προέρχονται από το Κατάρ, δεν έχουν μυρωδιά, μπορεί να είναι και από το Κατάρ και από άλλη πηγή. Εάν είναι από το Κατάρ και συνδέονται με την κοινοβουλευτίκή δραστηριότητα της Καϊλή είναι δωροδοκία, εάν δεν συνδέονται δεν είναι ποινικό αδίκημα, δεν υπάρχει ξέπλυμα και άρα δεν υπάρχει κατηγορία» λέει η πλευρά της Εύας Καϊλή.

ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας εξ ονόματος της Εύας Καϊλή, τόνισε ότι τα χρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες δεν ήταν δικά της.

«Τα χρήματα όπως τα βλέπουμε είναι σοκαριστικά, όμως αυτές οι φωτογραφίες δεν λένε σε ποιον ανήκουν τα χρήματα», ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας τη φωτογραφία – ντοκουμέντο με τα χρήματα.

Μάλιστα, ο κ. Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε πως τα εν λόγω χρήματα είναι από κατασχέσεις σε σπίτια εννέα ατόμων, εκ των οποίων κρατούνται οι τέσσερις. «Ένα κομμάτι αυτών των χρημάτων εντοπίστηκε και στο σπίτι της κας Καϊλή» συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως η ευρωβουλευτής έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει δωροδοκηθεί από κανέναν.

«Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιον ανήκαν αυτά τα χρήματα, γιατί βρέθηκαν στο σπίτι τους και τι εξυπηρετούσαν. Η Εύα Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, αδειάζοντας τον σύντροφό της: «Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της».

Αναφορικά με τα χρήματα στη βαλίτσα που έφερε μαζί του ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο δικηγόρος ισχυρίστηκε πως και αυτά ήταν του συντρόφου της ευρωβουλευτού.

«Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κα Μέτσολα, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την έστειλε στο Κατάρ» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπογράμμισε πως η Εύα Καϊλή δεν πήγε στο Κατάρ με δική της πρωτοβουλία αλλά ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο δικηγόρος.

Σημείωσε πως εάν δεν υπάρξει μία απόφαση με καθαρά νομικά κριτήρια η κα Καϊλή θα πρέπει να αθωωθεί καθώς ούτε ύποπτη τελέσεως αδικήματος είναι, ούτε ύποπτη φυγής.

«Με εντολή Μέτσολα οι επαφές στο Κατάρ»

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μεταφέροντας τη δήλωση της Εύας Καϊλή μέσα από τη φυλακή των Βρυξελλών, από το 2019 ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή ;Ένωση, με την τελευταία να επιθυμεί να αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με τις χώρες του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Κουβέιτ.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ