Κρεατόσουπα με ντομάτα και λαχανικά ιδανική για τον χειμώνα και τους αρρώστους


Μια ζεστή κρεατόσουπα με καλό κρέας και λαχανικά κάνει καλό στον οργανισμό καθώς τον τονώνει ενδυναμώνοντας το ανοσοποιητικό μας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η παραλλαγή της κλασσικής κρεατόσουπας με μοσχάρι και γίνεται πολύ εύκολα, αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. (Κάντε το κρέας, να λιώνει στο στόμα: Μυστικά μαγειρικής για πιο μαλακό κρέας!).

Τα απαιτούμενα υλικά για την κρεατόσουπα

  • 1½ κιλό μοσχαρίσια ουρά, κομμένη σε μερίδες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 3 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο, το λευκό τμήμα, κομμένο σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό
  • 250 ml ξηρό ροζέ ή κόκκινο κρασί
  • 1-2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή της κρεατόσουπας

Βήμα 1: Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την ουρά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 2: Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και ανακατεύουμε 2-3 φορές να διαλυθεί.
Βήμα 3: Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, μαζί με τους χυμούς του που έμειναν στο πιάτο, και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 λίτρα καυτό νερό ή ζωμό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε, όπως διαβάσαμε στη συνταγή του γαστρονόμου.
Βήμα 4: Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι δηλαδή το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλο.
Βήμα 5: Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε τα κομμάτια του κρέατος με μια λαβίδα. Ξεκοκαλίζουμε το κρέας και το ανοίγουμε σε ίνες. Σερβίρουμε τη σούπα με κρέας από πάνω σε κάθε μερίδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ