Εύα Καϊλή: CIA και Mossad την άκουγαν επί 35 μέρες με τη βοήθεια των βελγικών μυστικών υπηρεσιών


CIA, Mossad και βέλγικες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο κάδρο των παρακολουθήσεων τους για τουλάχιστον 35 ημέρες την Εύα Καϊλή αλλά και δεκάδες άλλα άτομα του Ευρωκοινοβουλίου 

Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς, όπως αναφέρει η ομοσπονδιακή εισαγγελία στην απάντησή της προς την Le Soir, «υποψιάζονται ότι μια χώρα του Κόλπου προσπαθεί να επηρεάσει τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους που έχουν σημαντική πολιτική ή/και στρατηγική θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» Η εισαγγελία δεν αναφέρει το Κατάρ. Ωστόσο, αρκετές καλά ενημερωμένες πηγές είπαν στην Le Soir ότι ήταν όντως η διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εγκώμια για το Κατάρ με τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες

Υπενθυμίζεται, ότι η κ. Καϊλή είχε ξεσηκώσει μπαράζ διαμαρτυριών όταν σε δηλώσεις της έκανε λόγο για «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους αλλοδαπών εργατών -υπολογίζονται σε 6.500 – στη χώρα.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι «απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας».

Ο Ν. Ανδρουλάκης είχε απαντήσει τότε πως «δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Παπαδημούλης: «Τα είχαμε πει»

Από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει πως «η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς τα είχαμε καταγγείλει έγκαιρα και δυνατά. Και για το Κατάρ και για την πρωτοφανή δήλωση και στάση της Καϊλή. Όλα στο φως! Μηδενική ανοχή στην διαφθορά!». Τον Νοέμβριο είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως «για την κραυγαλέα παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων & τον θάνατο 6500 εργατών, ζητήσαμε ως Ευρωομάδα της Αριστεράς να γίνει συζήτηση στο ΕΚ.Ελπίζω σε θετικό ψήφισμα με ψήφο των Σοσιαλιστών –σε αντίθεση με όσα είπε η κυρία Καϊλή περί πρωτοπορίας του Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα!».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ