Τι να πει κανείς γι΄αυτό το εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο; Το ρολό κιμά με αυγό τυλιχτό με μπέικον είναι η ιδανική συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι ή τις γιορτές που έπονται. Τη συνταγή υπογράφει ο γνωστός Σεφ Γιώργο Τσούλης. (Κοτόπουλο φιλέτο αλα κρεμ για να γλύφετε τα δάκτυλά σας).
Τα υλικά για το ρολό κιμά με αυγό, τυλιχτό με μπέικον
Για τη γέμιση
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
Για τον κιμά
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 2 φορές περασμένο
- 1 κιλό χοιρινό κιμά, 2 φορές περασμένο
- 1 αυγό, medium
- 1 κ.γ. soy sauce
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για την επικάλυψη
10 φέτες μπέικον
Για το σερβίρισμα
BBQ sauce
Παρασκευή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
- Για τα αυγά: Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την γεμίζουμε με αρκετό νερό, τόσο ώστε να φτάσει λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις βράσει, προσθέτουμε πολύ προσεκτικά, τα αυγά και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πολύ απαλά σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Μόλις κρυώσουν, σπάμε πολύ προσεκτικά όλη την επιφάνεια από το τσόφλι, ώστε να μην σπάσουμε το εσωτερικό τους, τα καθαρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Για τον κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το αυγό, τη μουστάρδα, τη soy sauce, τη φρυγανιά, τα κρεμμύδια και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της φόρμας με τις φέτες μπέικον, τοποθετώντας το κάθε κομμάτι μέχρι το κέντρο της φόρμας, ώστε το υπόλοιπο να προεξέχει γύρω-γύρω έξω από τη φόρμα, για να μπορέσουμε να καλύψουμε το ρολό.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα του κιμά πάνω από το μπέικον και τον πατάμε λίγο, πολύ απαλά, με τα χέρια. Δημιουργούμε λακκούβες κατά μήκος του κιμά σε ίσα διαστήματα, με ένα αυγό (όχι αυτά που βράσαμε) και τοποθετούμε μέσα στις λακκούβες τα βρασμένα αυγά.
- Προσθέτουμε από πάνω τον υπόλοιπο κιμά, τον πατάμε πάρα πολύ απαλά με τα χέρια και καλύπτουμε την επιφάνεια του κιμά με τις άκρες του μπέικον που προεξέχουν.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινισει το μπέικον.
- Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και το ξεφορμάρουμε.
- Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του meatloaf με λίγη bbq sauce, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.