Εύκολο και ανάλαφρο, αυτό το γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου συνδυάζει τέλεια τα υπέροχα αρώματα του λεμονιού και του βουτύρου με τη φινετσάτη γεύση του αμυγδάλου δημιουργώντας ένα φίνο και εκλεπτυσμένο γλυκό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
Για 4-5 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο διαμέτρου 22-24 εκ.
- 500 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
- 300 γρ. χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 10 αυγά
- 190 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Διαδικασία
Βήμα 1: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το αμύγδαλο, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βήμα 2: Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 30 λεπτά τα ατομικά ή 1 ώρα το μεγάλο σκεύος.
Βήμα 3: Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.