Τα μανιτάρια αν τα γεμίσετε μπορούν να κάνουν ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό ορεκτικό, όπως αναφέρει ο Ηλίας Μαμαλάκης ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της συνταγής.
Τα μανιτάρια στο φούρνο με γέμιση πολύχρωμων πιπεριών και τυρί σε μορφή κρέμας γίνονται εύκολα και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με ένα ποτήρι κρασί ή ένα ουζάκι. Είναι ένα γευστικό πιάτο, γεμάτο βιταμίνες και το κυριότερο γίνεται πολύ πολύ εύκολα. (Σκαλοπίνια με ντομάτα και μοτσαρέλα).
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα γεμιστά μανιτάρια
- 24 μεγάλα μανιτάρια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης πλυμένη, καθαρισμένη
- 1 πιπεριά πράσινη πλυμένη, καθαρισμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη πλυμένη, καθαρισμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι καθαρισμένο
- 250γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 αυγό
- 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν
- λίγη γαλέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία παρασκευής
- Βήμα 1: Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε μικρά κομματάκια. Αφαιρείτε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα απλώνετε σε ένα ταψί.
- Βήμα 2: Σε ένα τηγανάκι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πιπεριές μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Μόλις μυρίσουν καλά αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο πιπέρι. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Βήμα 3: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα με το αβγό και το εστραγκόν. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές ρίχνετε μέσα τις πιπεριές. Ανακατεύετε και με το μίγμα γεμίζετε τα μανιτάρια.
- Βήμα 4: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με τριμμένη γαλέτα και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τα γεμιστά μανιτάρια αμέσως, όσο είναι ζεστά.
Πηγή: Olive magazine | Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος| Food Styling: Tina Webb