Νόστιμα κεφτεδάκια σε σάντουιτς ψωμιού στον φούρνο


Φίλες μου όπως κατά καιρούς σας έχω πει δεν πετάμε ποτέ το φαγητό που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα. Αντιθέτως, πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε κάθε τι που υπάρχει στο ψυγείο μας δημιουργώντας ένα νέο και λαχταριστό πιάτο για την οικογένειά μας. (Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο σουφλέ λαχανικών).

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τα κεφτεδάκια σε σάντουιτς

Μερίδες: 12

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο

Θα χρειαστείτε:

• 12 μικρά ψωμάκια για μπέργκερ
• 12 κεφτεδάκια που μας έχουν μείνει
• 2 φλιτζάνια ντομάτα κομμένη σε κύβους
• μια χούφτα φρέσκος βασιλικός χοντροκομμένος
• 1 κ.γλ. ζάχαρη
• 1/2 κ.γλ. πάπρικα
• 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
• 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και σε ένα ταψί βάζουμε το κάτω μέρος τους. Ανακατεύουμε την ντομάτα με τον βασιλικό, τη ζάχαρη,2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι και απλώνουμε το μείγμα πάνω στα ψωμάκια.
  • Βάζουμε ένα κεφτεδάκι πάνω σε κάθε ψωμάκι, πασπαλίζουμε με τα τυριά και τοποθετούμε το πάνω μέρος του ψωμιού.
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ