Έχετε ξεμείνει πάλι από μπαταρία στο κινητό, είστε στο δρόμο και δεν έχετε power bank ώστε να το φορτίσετε; Μην πανικοβάλλεστε καθώς μπορείτε να παρατείνετε τη λειτουργία του κινητού σας για λίγη ώρα παραπάνω κάνοντας εξοικονόμηση της μπαταρίας. Το μυστικό, είναι να βρείτε ποιες εφαρμογές «τρώνε» την μπαταρία. (Facebook: Πώς θα διαγράψεις το email & το τηλέφωνό σου από τους servers της πλατφόρμας).
Καλό θα ήταν να φορτίσετε το κινητό σας και στη συνέχεια να κάνετε ένα test για να δείτε τη μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας. Μετά την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας και όταν απομείνει μόλις ένα 5%, πατήστε στα Settings – Device Settings – Battery ή Settings > General > Battery Usage. Έτσι, θα ανακαλύψετε ποιες εφαρμογές φταίνε που ξεμένετε γρήγορα από μπαταρία.
Τι πρέπει να κάνετε
Πείτε όχι στην αυτόματη φωτεινότητα: Απενεργοποίησε στη συσκευή σας τη λειτουργία “Αυτόματη Φωτεινότητα”, καθώς τις περισσότερες φορές είναι παραπάνω από ότι χρειάζεστε.
Απενεργοποιήστε τη δόνηση: Απενεργοποιήστε τη δόνηση όπως όταν βρίσκεσαι σε χώρο με πολύ θόρυβο.
Λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας: Οι περισσότερες συσκευές διαθέτουν τη λειτουργία “Εξοικονόμηση μπαταρίας” Επίλεξε το επίπεδο της μπαταρίας στο οποίο θέλετε να ενεργοποιείται η λειτουργία από Settings – Battery – Battery Saver.
Τι καταστρέφει την μπαταρία του κινητού
Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα περισσότερο συνηθισμένα, αλλά και σε μεγάλο βαθμό άγνωστα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος κατά τη φόρτιση του smartphone. Το αποτέλεσμα των πρακτικών που δείχνουμε, ειδικά αν αυτές επαναλαμβάνονται συνεχώς, είναι να μειωθεί σημαντικά η απόδοση της μπαταρίας του κινητού σας.
Φορτίζετε το κινητό στο 100%: Γνωρίζουμε ότι η αγωνία πολλών ξεκινά με το που η στάθμη ενέργειας φτάσει στο 99%. Be cool. Το να είναι συνεχώς φορτισμένη πλήρως η μπαταρία του κινητού σας της κάνει κακό. Η στάθμη μεταξύ 30%-80% θεωρείται ότι είναι η περισσότερο κατάλληλη για τη μακροζωία της μπαταρίας του κινητού σας, μιλώντας για τις καθημερινές συνήθειες. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσετε την πρακτική της καθημερινής φόρτισης στο full της μπαταρίας του κινητού σας το βράδυ.
Αποφορτίζετε το κινητό πλήρως: Πρόβλημα υπάρχει και με την πλήρη αποφόρτιση του κινητού σας σε καθημερινή βάση. Η πλήρης αποφόρτιση ανά δίμηνο, σε συνδυασμό με την πλήρη φόρτιση, μπορεί να boostάρει την απόδοση της μπαταρίας σας. Αν όμως η τακτική αυτή εφαρμόζεται καθημερινά οδηγεί σε μείωση της απόδοση της.
Υπερθέρμανση: Μην ξεχνάτε ότι το smartphone είναι ένας μικρός υπολογιστής. Έτσι και αυτό απεχθάνεται την υπερθέρμανση, όπως ακριβώς συμβαίνει με το desktop PC σας. H υπερβολική ζέστη μειώνει την απόδοση των υπολογιστών, ενώ στην περίπτωση του smartphone μειώνει και την απόδοση της μπαταρίας του. Το ίδιο κάνει σε αυτή και το υπερβολικό ψύχος. Οι βέλτιστες τιμές θερμοκρασίας που δίνουν οι κατασκευαστές των smartphone για την ομαλή λειτουργία των συσκευών τους είναι, συνήθως, μεταξύ 0ºC και 35ºC.