Moelleux σοκολάτας: Το γλυκό των γιορτών που τρως και ξανατρώς χωρίς να βαρεθείς ποτέ


Το moelleux σοκολάτας είναι το κλασικό και αγαπημένο lava κέικ που αποτελεί πειρασμό ακόμη και σε φωτογραφία. Μπορείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή για σας και την οικογένειά σας, ωστόσο αν το στολίσετε με βρώσιμα διακοσμητικά Χριστουγέννων θα είναι ιδανικό για το γιορτινό τραπέζι. (Μπανάνα panna cotta: Κέικ μπανάνας με πανακότα και σάλτσα βουτύρου).

Τα υλικά για το moelleux σοκολάτας

  • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για το άλειμμα των φορμών
  • 1 κ.γ. κακάο Nestle Dessert, για το πασπάλισμα των φορμών
  • 200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά, μέτρια
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ λιωμένη κουβερτούρα Nestle Dessert, για το σερβίρισμα
  • Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
  • Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Πώς γίνεται η παρασκευή του moelleux σοκολάτας

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με κακάο 6 ατομικές μεταλλικές φόρμες διαμέτρου 8 εκ. και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια μαζί με το βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1,5 λεπτό στα 800 Watt μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  • Βγάζουμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αβγά, τον κρόκο αβγού, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις ατομικές φόρμες καλύπτοντας τα 2/3 του ύψους τους.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 13-15 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα moelleux αλλά να παραμένει αρκετά υδαρές το κέντρο τους.
  • Αφαιρούμε τα moelleux από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Ξεφορμάρουμε τα moelleux, προσθέτουμε λιωμένη κουβερτούρα, άχνη ζάχαρη, χριστουγεννιάτικα κας κας και σερβίρουμε!

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ