Πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλεγεια ανηλίκων στην «Κιβωτό του Κόσμου» σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών των δομών της
Ήδη η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας και στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται τέσσερα πρόσωπα: ένα υψηλόβαθμο στέλεχος και τρεις εργαζόμενοι.
Η υπόθεση έχει σημάνει συναγερμό και στο κυβερνητικό επιτελείο, με τα εμπλεκόμενα υπουργεία να αποσύρουν την οικονομική στήριξη στην «Κιβωτό».
Η κυβέρνηση καλείται να αξιολογήσει την κατάσταση, μιας και κινδυνεύει η ευημερία χιλιάδων παιδιών που διαμένουν στις δομές της «Κιβωτού» ανά την Ελλάδα.
Υπό τα δεδομένα αυτά, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, αλλά και αρμοδίων, όπως η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Σταμάτης.
Ανεξάρτητα από την ποινική έκβαση της υπόθεσης, η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση με βασικό μέλημα να είναι τα παιδιά της «Κιβωτού». Δεν αποκλείεται μάλιστα μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης να οριστεί προσωρινή διοίκηση στη δομή από δημοσίους λειτουργούς. Ενώ στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο ενός μόνιμου ελεγκτικού μηχανισμού.
Παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου
Σε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, τονίζει ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την ΜΚΟ.
Παράλληλα, διέταξε τη διενέργεια ανακρίσεων και επέβαλλε στον ιερέα απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης: «Η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο….. Εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στον συγκεκριμένο κληρικό, η Εκκλησία και εγώ προσωπικά θα αποδώσουμε στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη».
Ως Εκκλησία, θα συμβάλουμε στην πλήρη διαλεύκανση αυτής της εφιαλτικής υπόθεσης επισημαίνει ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος δηλώνει σοκαρισμένος.