Πάνκεϊκ: Πως να φτιάξετε pancakes μπανάνας με δυο μόνο υλικά


Αυτές οι τηγανίτες με μπανάνα δύο συστατικών κάνουν το γύρο του διαδικτύου εδώ και αρκετά χρόνια, πρώτα σε ιστότοπους γυμναστικής (πρωτεΐνη! χαμηλά λιπαρά!) και στη συνέχεια σε ιστότοπους γονέων ( φιλικές προς τα παιδιά !). Οι θεάσεις τελικά έφτασαν σε κρίσιμη μάζα και έπρεπε να τις δοκιμάσω μόνος μου. Περιττό να πω ότι έχω κολλήσει. Αυτές οι τηγανίτες είναι χωρίς γλουτένη και χωρίς γαλακτοκομικά – είναι πραγματικά φτιαγμένες με μπανάνες και αυγά, χωρίς κόλπα. Φαίνεται ότι θα καταλήξετε με ομελέτα-αυγά μπανάνας, αλλά το τελικό προϊόν μοιάζει πραγματικά με τηγανίτα,ζεστό και χρυσαφί, με τραγανές άκρες.

 

Έχουν πραγματικά γεύση σαν τηγανίτες;

Πρόκειται για τηγανίτες με την έννοια ότι μαγειρεύονται σε εστίες μαγειρέματος και είναι υπέροχα περιχυμένες με σιρόπι, αλλά σίγουρα δεν αντικαθιστούν την αγαπημένη σας παραδοσιακή συνταγή για τηγανίτες. Αλλά μην απογοητεύεστε – είναι κάτι περισσότερο.

Επίσης, έχουν σίγουρα γεύση σαν μπανάνα, οπότε αν δεν είστε λάτρης αυτής της γεύσης, αυτή η συνταγή δεν θα είναι για εσάς. Υπάρχουν επίσης δεκάδες τρόποι για να τα ντύσετε αν θέλετε να προσθέσετε μερικά ακόμα υλικά. Μια πρέζα μπέικιν πάουντερ θα τα κάνει πιο αφράτα και λίγη βανίλια ή μέλι συμβάλλει στην ολοκλήρωση της γεύσης.

Πώς να αναποδογυρίσετε τηγανίτες μπανάνας

Αν και αυτές οι τηγανίτες είναι απίστευτα απλές, υπάρχει ένα μέρος όπου νομίζω ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα – γυρνώντας τα στην εστία για να ψήσετε τη δεύτερη πλευρά. Οι τηγανίτες είναι πολύ ρευστοί και η δομή είναι αρκετά λεπτή, οπότε αν κάνετε μια γρήγορη σέσουλα και αναποδογυρίζετε όπως κάνετε με τις κανονικές τηγανίτες, αυτές τείνουν να τσαλακώνονται ή να διασπώνται.

Κρατήστε τα μικρά.

Πρώτα απ ‘όλα, κρατήστε τις τηγανίτες σας αρκετά μικρές. Όχι μόνο μαγειρεύονται πιο γρήγορα, αλλά είναι πιο εύκολο να αναποδογυριστούν. Χρησιμοποιώ περίπου δύο κουταλιές της σούπας κουρκούτι για κάθε τηγανίτα, που κάνει μια τηγανίτα 3 έως 4 ιντσών.

 Συμβουλές!

Όσον αφορά την ανατροπή, ορίστε τι λειτουργεί για μένα:

  • Αφήστε τις τηγανίτες να ψηθούν από την πρώτη πλευρά μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει αρκετά (σηκώστε μια γωνία και κρυφοκοιτάξτε) και έως ότου οι άκρες αρχίσουν να φαίνονται σταθερές, αλλά η μέση είναι ακόμα χαλαρή σαν το Jell-O που μόλις έχει στρώσει.
  • Δουλέψτε απαλά μια σπάτουλα περίπου στα μισά του δρόμου κάτω από τη τηγανίτα και, στη συνέχεια, ανασηκώστε μέχρι το μισό της τηγανίτας που δεν στηρίζεται μόλις μόλις βγει από το τηγάνι.
  • Βάλτε τη τηγανίτα πίσω στο τηγάνι από την άλλη πλευρά. Κάποιο από το χαλαρό κουρκούτι πιθανότατα θα χυθεί στο τηγάνι καθώς το κάνετε αυτό. απλά φροντίστε να βάλετε τη τηγανίτα πάνω από το χυμένο.
  • Μόλις σταθεροποιηθεί η δεύτερη πλευρά, οι τηγανίτες είναι πολύ πιο εύκολο να σβήσουν και να αναποδογυριστούν, εάν χρειάζεται επιπλέον χτύπημα.

Χρησιμοποιήστε μια λεπτή σπάτουλα.

Η χρήση μιας πολύ λεπτής σπάτουλας βοηθάει και εδώ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ