Ριζότο: Γκουρμέ ριζότο μανιταριών


Αυθεντικό ριζότο ιταλικού στιλ μαγειρεύτηκε με αργό και επίπονο τρόπο, αλλά αξίζει τον κόπο. Συμπληρώνει πολύ καλά ψητά κρέατα και πιάτα κοτόπουλου. Ελέγξτε το ρύζι δαγκώνοντάς το. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς al dente. Το ριζότο κατατάσσεται ακριβώς εκεί ως ένα από τα καλύτερα πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε με ρύζι. Με καταγωγή από την Ιταλία, το ριζότο είναι μια συνταγή που φτιάχνεται σιγοβράζοντας μια αμυλούχα ποικιλία ρυζιού σε ζωμό, με συστατικά που ενισχύουν τη γεύση, όπως κρεμμύδια, σκόρδο, λαχανικά, κρέατα, μπαχαρικά, βότανα και τυρί. 

Τι είναι το ριζότο μανιταριών;

Υπάρχουν όλα τα είδη νόστιμων πρόσθετων στο ριζότο και τα μανιτάρια είναι μόνο ένα από αυτά. Τα μανιτάρια προσθέτουν μια γήινη, αλμυρή γεύση στο ριζότο που το κάνει καλό συμπλήρωμα σε κύρια πιάτα όπως ψητό κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό. Μπορείτε να σερβίρετε ριζότο μανιταριών ως συνοδευτικό, ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό σε ένα ιταλικό μενού πολλών πιάτων.

 

Συστατικά

  • φλιτζάνια ζωμό κότας, ή όσο χρειάζεται
  • κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
  • κιλό μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • κιλό λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • μέτρια ασκαλώνια, κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Arborio
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

Κατευθύνσεις

  • Ζεστός ζωμός σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  • Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε portobello και λευκά μανιτάρια. μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρέστε τα μανιτάρια και τα υγρά τους σε ένα μπολ. αφήνω στην άκρη.
  • Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα ασκαλώνια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Μαγειρεύετε και ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να πασπαλίσει με λάδι και να γίνει χρυσαφένιο, περίπου 2 λεπτά.
  • Ρίξτε το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί πλήρως. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ζεστό ζωμό στο ρύζι και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό, 1/2 φλιτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το ρύζι να είναι τρυφερό, αλλά σφιχτό στη μπουκιά, περίπου 15 με 20 λεπτά.
  • Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε τα κρατημένα μανιτάρια και τα υγρά τους, το βούτυρο, το σχοινόπρασο και το τυρί παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ