Ψαρονέφρι γεμιστό με mashed potatoes


Υλικά για ψαρονέφρι:

400 γρ. ψαρονέφρι

50 γρ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα

50 γρ. λιαστή τομάτα, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

100 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη

7 – 8 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κλ. Δενδρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

10 κλ. Θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

Για mashed potatoes:

300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

50 ml. κρέμα γάλακτος

¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Εκτέλεση για το ψαρονέφρι: Με ένα κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τις ίνες πάνω από το ψαρονέφρι, έπειτα το κόβουμε κατά μήκος στη μέση και το ανοίγουμε χωρίς να το κόψουμε τελείως.

2. Λαδώνουμε ελαφριά την επιφάνεια του, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο δενδρολίβανο, λίγο θυμάρι, λίγο τριμμένη μοτσαρέλα, λίγα σύκα και λίγες λιαστές ντομάτες.

3. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο ψαρονέφρι.Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το άλλο ψαρονέφρι.

4. Τυλίγουμε σε ρολό τα ψαρονέφρια, τα δένουμε με σπάγκο μαγειρικής έτσι ώστε να μείνουν κλειστά και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

5. Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές στα ρολά.

6. Μεταφέρουμε τα ψαρονέφρια σε ένα μικρό ταψί του φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 – 30 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάζουμε τις πατάτες.

7. Βάζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 15 – 20 λεπτά.

8. Μόλις ετοιμαστούν τις σουρώνουμε, τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα πιρούνι συνθλίβουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.

9. Μόλις ετοιμαστεί το ψαρονέφρι κόβουμε τους σπάγκους, κόβουμε το κρέας σε κάθετες φέτες και το σερβίρουμε σε ένα πιάτο πάνω από τα mashed potatoes.

#tsoulotip: Το ψαρονέφρι μπορεί να πάρει λιγότερο χρόνο ψησίματος ανάλογα το πάχος του.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ