Αυτή η μεσογειακή σαλάτα είναι γεμάτη γεύση με έναν απλό συνδυασμό υλικών και ένα εξαιρετικά εύκολο ντρέσινγκ. Θα είναι πρωταγωνιστής στο επόμενο μπάρμπεκιου σας και μπορεί να χρησιμεύσει ακόμη και ως κύριο γεύμα για χορτοφάγους, με λίγο ψωμί με κρούστα στο πλάι.
Σαλάτα με ρεβίθια
Υλικά συνταγής:
400γρ ρεβίθια κονσέρβα, ξεπλυμένα, στραγγισμένα
200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 γρ φέτα θρυμματισμένη
40 g (1/4 φλιτζάνι) ελιές Σικελίας χωρίς κουκούτσι, κομμένες στα τέσσερα
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, χοντροκομμένη
1 λιβανέζικο αγγούρι, κομμένο στα τέσσερα, κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα ηπειρωτικά φύλλα μαϊντανού
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Σάλτσα
1 σκελίδα σκόρδο
80 ml (1/3 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1
Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, βάζετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη μουστάρδα σε ένα βιδωτό βάζο. Ανακινήστε να ενωθούν. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
Βήμα 2
Συνδυάστε τα ρεβίθια, την ντομάτα, τη φέτα, την ελιά, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το αγγούρι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό σε ένα μεγάλο μπολ. Αφαιρέστε τη σκελίδα σκόρδο από το ντρέσινγκ. Προσθέστε το dressing στη σαλάτα. Εποχή. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή απόλαυση!!!