Βραδινό σνακ: Τραγανά κολοκυθάκια με φρυγανιά και παρμεζάνα


Ψάχνετε να βρείτε μία εύκολη συνταγή για να σας κόψει την νυχτερινή λιγούρα; Δοκιμάστε τραγανά κολοκυθάκια ψημένα στο φούρνο με φρυγανιά και παρμεζάνα. Αποτελούν την καλύτερη λύση για να δημιουργήσετε κάτι εύκολο και γρήγορο, χωρίς μεγάλο κόπο. Είμαστε σίγουρη ότι η δοκιμή του συγκεκριμένου σνακ θα σας ξετρελάνει! Συνοδέψτε το γεύμα σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Τραγανά κολοκυθάκια

Συστατικά συνταγής: 

  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε γύρους
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας ιταλικό καρύκευμα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
  • μαρινάρα, πέστο ή ντρέσινγκ (προαιρετικά)

Παρασκευή συνταγής:

Βήμα 1: Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου. προθερμάνετε τα κοτόπουλα σε υψηλή θερμοκρασία. Καλύψτε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2: Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και τα ανακατέψτε να στραγγιστούν καλά.

Βήμα 3: Συνδυάστε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τα ιταλικά καρυκεύματα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι σε ένα ρηχό πιάτο. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα κολοκυθάκια με επικάλυψη αυγών στο μείγμα φρυγανιά, πιέζοντας και τις δύο πλευρές να κολλήσουν. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο έτοιμο ταψί. Καλύψτε τις κορυφές με μαγειρικό σπρέι. Τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 3 με 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, αν θέλετε.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ