Ένα νέο βιβλίο για τη ζωή των αδερφών Μπουβιέ της Τζάκι και της Λι Ράτζβιλ έρχεται να θυμίσει τον φοβερό ανταγωνισμό που είχαν οι δυο αδερφές. Στο βιβλίο η εν ζωή αδερφή της Τζάκι εξομολογείται πολλά από τα περιστατικά της ζωής τους. Γεννημένες και αναθρεμένες για να εντυπωσιάζουν σε όλη τους τη ζωή επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο αγώνα. Ο Τρούμαν Καπότε είχε αποκαλέσει τις αδελφές Μπουβιέ «γκέισες». Οχι «εύκολες» γυναίκες της Ιαπωνίας, όπως τις εννοούν οι τουρίστες. Για να προσελκύσουν, οι γκέισες κατέχουν τα όπλα όλων των τεχνών, από τον τρόπο ένδυσης του κιμονό ως την τέχνη των λουλουδιών, του σερβιρίσματος τσαγιού, της ποίησης και της μουσικής. Η Κάλας είχε πει “ποτέ δεν αντιπάθησα τη Τζάκι αλλά μισούσα τη Λι”.
Η Λι δεν εργάστηκε ποτέ στη ζωή της, ή παρίστανε κατά καιρούς τη διακοσμήτρια ή την ηθοποιό. Παντρεύτηκε την ίδια χρονιά με την Τζάκι, το 1953. Η Τζάκι πήρε τον γερουσιαστή Κένεντι, η Λι πήρε έναν νεαρό Βρετανό διπλωμάτη. Εκαναν παιδιά την ίδια εποχή: μια κόρη και ένα αγόρι για την Τζάκι, μια κόρη και ένα αγόρι για τη Λι.
Αλλά οι γάμοι τους δεν πήγαν καλά. Και ενώ η Τζάκι πείστηκε από τον πεθερό της Τζόε Κένεντι να μείνει παντρεμένη, έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων, η Λι χώρισε. Αλλά η Λι ήταν άπιστη και φιλόδοξη. Σε ένα κλαμπ του Λονδίνου ή του Μόντε Κάρλο γνώρισε τον Αριστοτέλη Ωνάση. Δεν ήταν όμορφος, αλλά η Λι έβρισκε ότι με τα πούρα, τα σκούρα γυαλιά και τις δέσμες χαρτονομισμάτων ο Ωνάσης είχε class.
Εκείνος ήταν 57 ετών και η Λι 30. Εκείνος εραστής της Μαρία Κάλλας και εκείνη παντρεμένη. Ο θρύλος λέει ότι ο Ωνάσης και η Λι έγιναν εραστές το 1963. Μήπως επειδή ο εφοπλιστής πρόσφερε στον σύζυγο της Λι μια θέση διευθυντή στην «Ολυμπιακή»; Η σχέση είναι σχεδόν επίσημη και το καλοκαίρι του 1963 ο Drew Pearson έγραψε στην Washington Post: «Ο φιλόδοξος εφοπλιστής τρέφει την ελπίδα να γίνει κουνιάδος του προέδρου;».
Οι φήμες δεν αρέσουν στον Λευκό Οίκο, όπου όλοι προετοιμάζονται για την προεκλογική εκστρατεία της δεύτερης θητείας. Ο Κένεντι θεωρείται θεός, ειδικά μετά την ομιλία του στο Βερολίνο.
Η Τζάκι Κένεντι την ίδια εποχή έχει τις μαύρες της. Μετά από δύο καισαρικές (Καρολίν και Τζον) ακολούθησαν δύο αποβολές και η Πρώτη Κυρία είναι πάλι έγκυος. Στις 7 Αυγούστου 1963 η Τζάκι μεταφέρεται στο νοκομομείο επειγόντως και γεννάει πρόωρα τον Πάτρικ, ο οποίος πέθανε μέσα σε 48 ώρες. Τότε ήταν που ο Ωνάσης πρότεινε στη Λι: «Γιατί δεν φέρνεις την αδελφή σου στο γιοτ “Κριστίνα” να ξεκουραστεί;».
Ετσι, παρά την κακή φήμη του Αριστοτέλη Ωνάση στις ΗΠΑ, η Τζάκι Κένεντι ανέβηκε στο γιοτ «Christina O.» τον Οκτώβριο του 1963. Ο πανούργος Ελληνας προσφέρει στις δύο αδελφές από ένα δώρο Van Cleef & Arpels. Στη Λι τρία βραχόλια με διαμάντια και στην Τζάκι ένα κολιέ από ρουμπίνια. Ενα μήνα αργότερα, η Τζάκι συνοδεύει στην προεκλογική περιοδεία τον σύζυγό της. Μαζί ταξίδεψαν στο Ντάλας, όπου όλοι ξέρουμε τι συνέβη: η δολοφονία του JFK, το σοκ. Η Τζάκι κάλεσε και τον Ωνάση να παρευρεθεί στην κηδεία, στην Ουάσινγκτον, παρότι είχε προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Στις φωτογραφίες, ο Αριστοτέλης Ωνάσης βρίσκεται ανάμεσα σε βασιλείς και ηγέτες, πίσω από τη νεκρική πομπή.Η Τζάκι δεν μπόρεσε ποτέ να ζήσει χωρίς έναν άνδρα. Μετά τον θάνατο του JFK είχε πρόβλημα ποιον να διαλέξει. Αλλά μετά και τη δολοφονία του Μπομπ Κένεντι, υποψηφίου για την προεδρία το 1968, η Τζάκι -λέει ο θρύλος- ξεσπαθώνει: «Μισώ αυτή τη χώρα, περιφρονώ την Αμερική και δεν θέλω πια να ζω εδώ με τα παιδιά μου».
Η σχέση της Τζάκι με τον Αριστοτέλη Ωνάση, που κατέληξε σύντομα σε γάμο, ήταν για τη Λι κεραυνός, μια από τις πλέον τραυματικές εμπειρίες στη ζωή της, από την οποία δεν συνήλθε ποτέ. Στις 15 Οκτωβρίου 1968, 4 μήνες μετά τη δολοφονία του Μπόμπ Κένεντι, η Boston Herald Traveler ανακοίνωνε την είδηση: η χήρα του Κένεντι θα παντρευόταν τον Ωνάση. Για να αποφύγουν το σκάνδαλο στην Αμερική, αποφάσισαν ο γάμος να γίνει στον Σκορπιό.
Η Λι δεν παρέστη στον γάμο.Η Λι δεν ζούσε στην αφάνεια: ήταν αδελφή της Τζάκι και πλέον βρισκόταν σε όλα τα περιοδικά και σε όλα τα σαλόνια Οι εξολομογήσεις της Λι στον Τρούμαν Καπότε για την προδοσία της αδελφής της άφησαν εποχή. Του μίλησε για τα πάντα: για την εποχή που η Τζάκι έκλεβε την προσοχή του πατέρα τους, για τη λατρεία της για τα άλογα, τα οποία η Λι φοβόταν. Για να την παρηγορήσει, ο Αριστοτέλης Ωνάσης της πρόσφερε ένα ακίνητο κοντά στην Αθήνα -διηγείται ο Τρούμαν Καπότε- το οποίο η Λι πούλησε αμέσως.
Οι δύο αδελφές δεν άργησαν να έρθουν πάλι κοντά, ειδικά μετά τη σχέση της Λι με τον φωτογράφο Peter Beard, του οποίου η ομορφιά ξεπέρασε τη θλίψη της. Το 1975 οι δύο αδελφές αποφάσισαν να κάνουν μια κοινή έκδοση: δημοσίευσαν το ημερολόγιο του κοινού τους ταξιδιού στην Ευρώπη, παλιά, το 1951, όταν ήταν δύο νεαρά κορίτσια.
Το 1975 πέθανε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Λι δεν παρευρέθη στην κηδεία. Λέγεται ότι η Τζάκι της ζήτησε να μην έρθει, ώστε να μη θυμάται κανείς τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να βρίσκεται εκεί.