Την άποψη ότι ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη οφείλεται σε ανθρωποκτονία και όχι σε αυτοχειρία έκανε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Δυτικής Κρήτης στα Χανιά όπου εκδικάζεται η υπόθεση με θύμα την 47χρονη γυναίκα που είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε λίμνη αίματος από τον σύζυγό της, μέσα στο σπίτι τους στο χωριό Κολυμπάρι, αργά το απόγευμα της 21ης Μαρτίου του 2016.
Τότε η Έφη Τσιχλάκη είχε βρεθεί νεκρή με διαμπερές θανατηφόρο τραύμα στην αριστερή πλευρά του κρανίου από πυροβόλο όπλο, το οποίο βρέθηκε στα αριστερά της. Στο δεξί της χέρι της κρατούσε σφιχτά την πιπίλα που χρησιμοποιούσε για να ταΐζει τα αρνάκια που είχαν στο σπίτι τους.
«Θεωρώ ότι αποδείχτηκε ότι υπήρξε θάνατος σε δύο χρόνους, δηλαδή ότι κάποιος την έσφιξε από τον λαιμό, της δημιούργησε υποξία, έχασε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια όσο ήταν ξαπλωμένη την πυροβόλησε» είπε η εισαγγελέας προσθέτοντας ότι «για μένα έχουν μεγάλη αξία τα ευρήματα των ιατροδικαστών. Η άποψη ότι οι κακώσεις ήταν προθανάτιες. Ήταν μια κακιά στιγμή. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε προμελέτη» και τονίζοντας ότι πρόκειται για έγκλημα χωρίς προμελέτη.
«Ανθρώπινα θα πω και απευθυνόμενη και προς τους συγγενείς της κοπέλας πως πρώτη εγώ αν υπήρχαν αποδείξεις αυτοκτονίας θα το υποστήριζα» σημείωσε η εισαγγελέας.
Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει αθώος, υποστηρίζοντας πως αγαπούσε τη γυναίκα του και αν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει, θα είχε κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει
«Εγώ τη γυναίκα μου την αγαπούσα. Όλοι εδώ μέσα μιλάνε όλοι για μια Ευπραξία Τσιχλάκη. Για εμένα ήταν η γυναίκα μου» ξεκίνησε χαρακτηριστικά την απολογία του ο σύζυγος της 47χρονης.
Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις ψυχικές μεταπτώσεις της Τσιχλάκη την τελευταία διετία ενώ σε ερώτηση της Προέδρου σχετικά με το αν είχε τάσεις αυτοκτονίας, απάντησε πως εκείνος δεν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο. «Όχι δεν το σκέφτηκα ποτέ, αλλιώς θα είχα κάνει τα πάντα. Δεν το φαντάστηκα. Αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχω κάνει» συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος, δε, στα γεγονότα της μοιραίας νύχτας, τόνισε πως είχε δεχτεί επίσκεψη του ανηψιού, από τον οποίο ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι και την δουλειά, προοπτική η οποία έβρισκε κάθετα αντίθετη την Τσιχλάκη.
Για μια καθαρή υπόθεση δολοφονίας έκανε λόγο στην αγόρευσή της η συνήγορος της οικογένειας. «Είναι ιερό δικαίωμα του κατηγορούμενου να λέει ό,τι θέλει, αλλά και δικό σας ιερό καθήκον να αξιολογείται τους ισχυρισμούς του» τόνισε.