Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της Πάτρας και τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ένα νέο στοιχείο για την υπόθεση της δολοφονίας της Τζωρτζίνας από την μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, από την ημέρα της κηδείας του 9χρονου κοριτσιού ήρθε στη δημοσιότητα επιβαρύνοντας περισσότερο την θέση της 33χρονης προφυλακισμένης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» το εύρημα αυτό που έγινε αντιληπτό από όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τη σορό του μικρού κοριτσιού εκείνη την τραγική ημέρα και κυρίως από τον πατέρα της, Μάνο Δασκαλάκη, φέρνει στην επιφάνεια, σύμφωνα με τους ειδικούς το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήθηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου ένας διπλός δολοφονικός μηχανισμός, δηλαδή η χορήγηση κεταμίνης και η ασφυξία.
Το ερώτημα το οποίο πλέον τίθεται είναι κατά πόσον το συγκεκριμένο σημάδι-μελανιά στο αριστερό μάγουλο του δολοφονημένου παιδιού, το οποίο αντίκρισαν άπαντες και άπασες κατά τη διάρκεια της κηδείας, συνδέεται με τις πτωματικές υποστάσεις τις οποίες κατέγραψε στην ιατροδικαστική του έκθεση ο αρμόδιος ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης ή αφορά προθανάτια τραύματα τα οποία δεν καταγράφηκαν.
Η μελανιά βρισκόταν στο αριστερό μάγουλο της άτυχης Τζωρτζίνας ενώ ανάλογο τραυματικό εύρημα περιγράφεται μεν στην ιατροδικαστική έκθεση του κ. Μπουζιάνη, ωστόσο προκύπτουν διάφορα ερωτήματα στα οποία ο αρμόδιος ιατροδικαστής θα κληθεί να απαντήσει στη 18η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουζιάνης διέγνωσε υποστάσεις κυανέρυθρης χροιάς που καταλαμβάνουν «το αριστερό ημιμόριο του προσώπου, το άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού, τη δεξιά παρειακή χώρα και την οπίσθια επιφάνεια του κορμού του σώματος».
Το πού βρίσκονται οι σχηματισθείσες υποστάσεις κυανέρυθρης χροιάς – στο αριστερό ημιμόριο του προσώπου, στο άνω βλέφαρο του δεξιού οφθαλμού και στη δεξιά παρειακή χώρα – κάνει ιατροδικαστές να λένε ότι «δεν είναι δυνατό αίμα να καθιζάνει στο πρόσωπο και παράλληλα στην οπίσθια πλευρά του σώματος. Επίσης δεν μπορεί να υποτεθεί ότι το παιδί τοποθετήθηκε σε θέση μπρούμητα, διότι σε αυτήν την περίπτωση θα είχε πτωματικές υποτάσεις όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα».
Συνεπώς, η ανεύρεση πτωματικών υποστάσεων σε όλη την αριστερή πλευρά του προσώπου αλλά και παράλληλα δεξιά, ενώ η σορός προφανώς και τοποθετήθηκε σε ύπτια θέση, δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Μάλιστα, έγκριτοι ιατροδικαστές από Ελλάδα και εξωτερικό με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα, αναφέρουν ότι πιθανότατα σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε «με έναν θάνατο απλώς από φαρμακευτική δηλητηρίαση, αλλά το ενδεχόμενο της ασφυξίας παραμένει ανοικτό». Δηλαδή, όπως λένε, η κατηγορουμένη κ. Πισπιρίγκου χορήγησε φαρμακευτική/κατασταλτική ουσία (κεταμίνη) και παράλληλα πίεσε με το χέρι της το πρόσωπο του παιδιού, με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, όπως φέρεται να συνέβη στη Μαλένα και την Ίριδα, υποθέσεις οι οποίες διερευνώνται εισαγγελικά, με το πόρισμα των ιατροδικαστών κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα να αναμένεται τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση όμως το γεγονός ότι διαπιστωμένα πλέον, μέσω μαρτυριών, προκύπτει ότι και η Τζωρτζίνα είχε σημάδι-μελανιά στο αριστερό μάγουλο μεγιστοποιεί την πιθανότητα και στις τρεις περιπτώσεις θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη να έχει χρησιμοποιηθεί ένας συγκεκριμένος δολοφονικός μηχανισμός και συγκεκριμένα εκείνος της ασφυξίας. Ερευνητής που ασχολείται με την υπόθεση επισημαίνει ότι πλέον είναι πολύ πιθανόν «στην 9χρονη να έλαβε χώρα συνδυασμός χορήγησης κεταμίνης και παράλληλα απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών».
Με αυτόν τον τρόπο ενδέχεται να προκλήθηκε θάνατος με τον μηχανισμό της ασφυξίας και στα τρία παιδιά, αφού με την απόφραξη της μύτης και του στόματος παρεμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία. Μάλιστα, η απόφραξη της μύτης και του στόματος με το χέρι ή με άλλο μέσο (π.χ. πανάκι) συναντάται ιδιαίτερα συχνά στις βρεφοκτονίες. Συγκεκριμένα, σε όλα τα κλασικά συγγράμματα Ιατροδικαστικής περιγράφεται ως μια κλασική μέθοδος βρεφοκτονίας.