Δημιουργήστε την πιο νόστιμη και υγιεινή συνταγή με ζυμαρικά. Φτιάξτε μακαρόνια σε σχήμα κοχυλιού με μπρόκολο. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή την πιο υγιεινή έκδοση πέστο ζυμαρικών, με το μπρόκολο να αυξάνει την πρόσληψη των λαχανικών τους. Χρειάζονται μόλις 20 λεπτά για να το φτιάξετε και έχει λίγες θερμίδες. Δοκιμάστε το και θα μας ευγνωμονείτε!
Pesto από μπρόκολο και ζυμαρικά
Συστατικά:
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250 γρ κoχύλια ζυμαρικών
- ½ μικρή συσκευασία μαϊντανός
- ½ μικρή συσκευασία βασιλικός
- 30 γρ καβουρδισμένο κουκουνάρι
- ½ λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 30 γρ παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), συν επιπλέον για σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
ΒΗΜΑ 2 Ρίχνουμε τα κοχύλια των ζυμαρικών σε ένα τηγάνι με βραστό, αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και την παρμεζάνα σε ένα μπλέντερ. Μόλις γίνει το μπρόκολο, αφήνουμε στην άκρη μερικά από τα μικρότερα κομμάτια. Στύβουμε το σκόρδο από τη φλούδα του, προσθέτουμε στο μπλέντερ μαζί με το υπόλοιπο μπρόκολο, χτυπάμε σε ένα πέστο και αλατοπιπερώνουμε καλά.
ΒΗΜΑ 3: Ρίχνουμε τα ζυμαρικά με το πέστο. Προσθέτουμε τις κρατημένες μπουκίτσες μπρόκολου, χωρίζουμε σε δύο μπολ και προσθέτουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.