Αν θέλετε να δημιουργήσετε μία συνταγή για όλη την οικογένεια, ο σολομός αποτελεί την καλύτερη επιλογή. Ο σολομός είναι ένα ψάρι που διαθέτει πολλά καλά λιπαρά, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Ειδικότερα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο όταν το συνδυάζετε με διάφορα μπαχαρικά. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!
Σολομός με κάρυ
Συστατικά συνταγής:
- 3 φιλέτα σολομού κομμένα σε κύβους
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κύμινου
- 2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
- 2 ντομάτες, τριμμένες
- 2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι για γεύση
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1 : Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε απαλά κομμάτια σολομού μέχρι να ξεφλουδιστούν εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο και τζίντζερ. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε κύμινο, garam masala και κουρκουμά. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε ντομάτες, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν να συρρικνώνονται, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε νερό και αλάτι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Βήμα 3: Επιστρέφουμε τον σολομό στο τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 10 λεπτά.
Καλή απόλαυση!!!