Rigatoni ντομάτα: Μία πεντανόστιμη συνταγή με ριγκατόνι, ντομάτα που θα σας εκπλήξει!


Αν είστε από αυτούς που αγαπούν τα μακαρόνια και λατρεύουν να μαγειρεύουν αλλά δεν έχετε πολύ χρόνο για να το κάνετε, τότε θα πρέπει να βρείτε και να δοκιμάσετε κάποιες συνταγές που να περιλαμβάνουν τα αγαπημένα σας συστατικά σε συνδυασμό με άλλα που κάνουν καλό στην υγεία. Μια τέτοια συνταγή είναι και το rigatoni με βότκα ντομάτας που θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα και τα λαχανικά αν δεν τα εντάσσετε συχνά στην διατροφή σας. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα βασικά προϊόντα της ντουλάπας σας με αυτή τη θρυλική σάλτσα ζυμαρικών.

Rigatoni με ντομάτα

Τα συστατικά είναι απλά και είναι τα εξής:

  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3/4 φλιτζανιού 210 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλιτζάνι 125 ml βότκα
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι 40 γρ ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
  • 400 γρ ριγκατόνι, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας
  • 1/4 φλιτζάνι 60 ml δεσμευμένο νερό μαγειρέματος

Η μέθοδος παρασκευής είναι απλή και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζεστάνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να καραμελώσει ελαφρά. Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσετε βότκα και μαγειρέψετε για 4-5 λεπτά. Έπειτα προσθέστε κρέμα, παρμεζάνα και 1/4 του φλιτζανιού 60 ml  νερό ζεστό και αφήστε το να σιγοβράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Μαγειρέψτε τα ριγκατόνι όπως ακριβώς σας αρέσουν. Τέλος σερβίρετέ τα ζεστά και ρίξτε την σάλτσα από πάνω.

Βρείτε λίγο ελεύθερο χρόνο για να φτιάξετε την συνταγή και απολαύστε την μόνη σας ή με φίλους και αφήστε την γευστική σας αίσθηση να νιώσει όσο ποτέ άλλοτε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ