Πατάτες: Δημιουργήστε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες στον φούρνο!


Είναι πολύς ο κόσμος που δεν μαγειρεύει στο σπίτι του πατάτες τηγανιτές, πλέον. Άλλοι τις θεωρούν ανθυγιεινές, ενώ άλλοι δεν θέλουν να καταναλώσουν μεγάλη ποσότητα ελαιόλαδου σε μια τηγανιά πατάτες. Το ξέρατε, όμως, ότι μπορείτε να φτιάξετε πατάτες φούρνου που να μοιάζουν με τηγανιτές; Το μόνο που χρειάζεστε είναι να κόψετε τις πατάτες όπως ακριβώς θα κόβατε τις τηγανιτές και να ανάψετε το φούρνο. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι πολύ εύκολη και αρκετά γρήγορη! Επιπλέον, η γεύση τους θα ξετρελάνει κι εσάς και τα παιδιά σας!

Πατάτες “τηγανιτές” στο φούρνο

Συστατικά για 4 μερίδες:

  • 2 κιλά πατάτες φούρνου, η καθεμία κομμένη σε έξι φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι αλάτι για γεύση
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

Παρασκευή συνταγής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμοί C.
  • Τοποθετήστε φέτες πατάτας σε ένα ταψί. Ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τις φέτες. Καρυκέψτε με θυμάρι, πιπέρι και αλάτι. Γυρίστε τις σφήνες με μια σπάτουλα για να τις αλείψετε με λάδι και καρυκεύματα.
  • Ψήστε τις φέτες πατάτας για 15 λεπτά, γυρίστε και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν στο κέντρο, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Μεταφέρετε τις φέτες σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζετε με τυρί.

Σημείωση: Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια εκδοχή γλυκοπατάτας χρησιμοποιώντας αλεσμένη κανέλα και παραλείποντας το θυμάρι, το πιπέρι και το τυρί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι αντί για ελαιόλαδο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ