Κοτόπουλο: Ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και πέστο βοτάνων


Δημιουργήστε μία εύκολη συνταγή με κοτόπουλο. Φτιάξτε αυτό το κοτόπουλο με ανοιξιάτικα λαχανικά και πέστο βοτάνων. Αποτελεί ένα φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι μία πρωτεϊνούχα συνταγή, την οποία θα θέλετε να την φτιάχνετε συνέχεια!

Ανοιξιάτικο κοτόπουλο

Υλικά συνταγής:

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
  • 300 γρ μικρή πατάτα baby
  • 425 ml ζωμός λαχανικών με χαμηλό σε περιεκτικότητα αλάτι
  • 350 γρ μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 350 g μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 140 g ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας πέστο

Μέθοδος παρασκευής:

  • Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμύδι, τσιγαρίστε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, προσθέστε το κοτόπουλο και στη συνέχεια τηγανίστε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό και άφθονο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μετά αφήστε να βράσουν. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ψηθεί το κοτόπουλο. Μπορεί να παγώσει σε αυτό το σημείο.
  • Προσθέστε το μπρόκολο, το μάραθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατέψτε καλά και μετά ξαναβράστε. Καλύψτε, στη συνέχεια μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη, ανακατέψτε το πέστο και ζεστάνετε.

Απολαύστε τη δημιουργία σας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ