Πάτρα: Το μυστήριο της κεταμίνης – Ψάχνουν πιάτσες ναρκωτικών και «μυστικά» στο τάμπλετ


Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζονται οι επόμενες εβδομάδες για την εξέλιξη των ερευνών για τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας

Οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, ιατροδικαστών και ιδιωτών (επί παραδείγματα συγγενών των παιδιών και των γονιών) από τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τις 70, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται η ολοκλήρωση της έρευνας από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών που έχει συσταθεί εδώ και καιρό, με σκοπό να πέσει «φως» στα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Παράλληλα, δεν έχουν σταματήσει οι έρευνες για να βρεθεί η «διαδρομή» της κεταμίνης που χορηγήθηκε και σκότωσε την Τζωρτζίνα. Οι Αρχές δεν αποκλείουν ακόμα και την εκδοχή η προμήθεια της κεταμίνης να έγινε από κάποιον τοξικομανή, καθώς στις πιάτσες των ναρκωτικών ανέκαθεν κυκλοφορούσε η συγκεκριμένη ουσία που αποτελεί βασικό «συστατικό» διαφόρων ναρκωτικών.

Στο ίδιο πλαίσιο της αναζήτησης της διαδρομής της κεταμίνης, οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με το τάμπλετ που ετάφη μαζί με την 9χρονη Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να υποστηρίζει ότι και τα τρία παιδιά της ετάφησαν με τα αγαπημένα τους αντικείμενα. Η Τζωρτζίνα με το τάμπλετ που μέχρι την τελευταία στιγμή το είχε μαζί της, η Μαλένα με το αγαπημένο της αρκουδάκι και η Ίριδα με το αγαπημένο της αρκουδάκι.

Ο σύζυγος της 33χρονης από την πλευρά του φαίνεται να εκτιμά ότι δεν θα προκύψουν αποτελέσματα από την έρευνα για το τάμπλετ, αν και δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα για να εξαντληθούν οι πιθανότητες. Φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι γνωστό σε εκείνον ότι η σύζυγός του έκανε διαδικτυακές αναζητήσεις για φαρμακευτικά σκευάσματα, λόγω των προβλημάτων υγείας των παιδιών. Όσον αφορά στην ταφή του τάμπλετ, φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν απόφαση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η εκταφή και η ανάκτηση του τάμπλετ έχει ήδη ολοκληρωθεί, κατόπιν εντολής της αρμόδιας Ανακρίτριας και πλέον οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών αναμένεται να το κάνουν φύλλο και φτερό, προχωρώντας ακόμα και σε ανάσυρση δεδομένων που δυνητικά θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν την έρευνα.

«Μπορεί η ίδια να πιστεύει ότι δεν έχει αφήσει πίσω της ίχνη που να οδηγήσουν στην καταδίκη της. Η εμπειρία έχει δείξει εντούτοις ότι δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα. Οι δυνατότητες ανάκτησης δεδομένων είναι εξαιρετικές και εάν γίνει η αρχή με ένα καλό στοιχείο τότε συνήθως έρχεται και συνέχεια. Τα επιστημονικά δεδομένα, όπως είναι μία τεκμηριωμένη έκθεση των εγκληματολογικών εργαστηρίων, είναι καθοριστικά για την έκβαση μίας υπόθεσης. Πολλές φορές τέτοια δεδομένα είναι πιο κρίσιμα και από τις καταθέσεις βασικών μαρτύρων που μπορεί με την πάροδο του χρόνου να διαφοροποιηθούν.

Ας μη ξεχνάμε την περίπτωση της δολοφονίας της Κάρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον πιλότο, ο οποίος πίστευε ότι έκανε το τέλειο έγκλημα. Οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών τον διέψευσαν μέσα από την εξέταση του έξυπνου ρολογιού της Κάρολάιν και άλλων ψηφιακών πειστηρίων», εξηγούν αστυνομικές πηγές.
Το ερώτημα είναι εάν το τάμπλετ τοποθετήθηκε εκεί από την 33χρονη για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης ήθελαν να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού το αγαπημένο του αντικείμενο.

Στην περίπτωση που ισχύει η πρώτη εκδοχή τότε, όπως λένε αστυνομικές πηγές, θα συντρέχουν και λόγοι κάποιας διαταραχής. Και αυτό γιατί εάν η κατηγορούμενη ήθελε να κρύψει στοιχεία θα μπορούσε κάλλιστα να εξαφανίσει με κάποιον άλλο τρόπο το τάμπλετ.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί γνώριζαν εδώ και καιρό ότι ο σύζυγος της 33χρονης εργαζόταν για ένα διάστημα ως μεταφορέας φαρμακευτικής εταιρίας. Ωστόσο, ποτέ δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συνδέουν τη δουλειά του με την προμήθεια της κεταμίνης από τη Ρούλα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ