Νέος κύκλος ερευνών ανοίγει από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, της πρωτότοκης κόρης της
Στο μικροσκόπιο θα μπουν αφενός οι δύο θάνατοι των αδελφών της Τζωρτζίνας και αφετέρου μία υπόθεση που είναι γνωστή εδώ και μήνες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και στην οποία –όπως είναι λογικό- δεν δόθηκε έμφαση, καθώς όλο το βάρος της έρευνας έπεσε στον εντοπισμό στοιχείων για το θάνατο της 9χρονης.
Η υπόθεση αυτή αφορά στο θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου. Στελέχη της Αστυνομίας σημειώνουν ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο στη διάθεσή μας που να δείχνει έγκλημα στην περίπτωση της σπιτονοικοκυράς. Ωστόσο, το γεγονός ότι έχουμε μία κατηγορούμενη για τη δολοφονία του παιδιού της, μας αναγκάζει να διερευνήσουμε και αυτή την περίπτωση θανάτου».
Η σπιτονοικοκυρά της 33χρονης έπασχε από βαριά ασθένεια και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Ήταν μία γυναίκα που περιγράφεται ως ιδιαίτερα αγαπητή στη γειτονιά της, ενώ φέρεται να είχε βοηθήσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου και το σύζυγό της για να τους φιλοξενήσει στο διαμέρισμα που νοίκιαζε.
Οι Αρχές θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν εάν η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η σπιτονοικοκυρά της, κατά τις κρίσιμες ημέρες κατά τις οποίες επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της και κατέληξε.
Την ίδια ώρα, η 33χρονη εξακολουθεί να κρατείται στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Το Ανθρωποκτονιών δεν πήρε κατάθεση από την Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς η διαδικασία προέβλεπε την κατάθεσή της στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, αρμόδιοι αξιωματικοί -που επί δύο μήνες την ερευνούσαν- συνομίλησαν μαζί της. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι ουδέποτε χορήγησε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και ότι θέλει να δει τις τοξικολογικές εξετάσεις για να διαπιστώσει εάν πράγματι ανιχνεύτηκε η συγκεκριμένη ουσία στο παιδί.
Από την πλευρά τους αρμόδιες πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι στον οργανισμό της 9χρονης βρέθηκε κεταμίνη σε ποσότητα που θα μπορούσε να σκοτώσει τέσσερις ενήλικες. Σημειώνουν μάλιστα ότι από τη «μεγάλη εικόνα» για την υπόθεση προκύπτει ότι «όταν η Τζωρτζίνα ήταν μακριά από τη μητέρα της η κατάστασή της υγείας της βελτιωνόταν. Όταν ήταν μαζί ξεκινούσαν τα επεισόδια».
Στο μεταξύ, στοιχεία της δικογραφίας που είναι στη διάθεση του newsbomb αποκαλύπτουν το ημερολόγιο της φρίκης: Στις 8 Απριλίου 2021 η Τζωρτζίνα εισήχθη στο νοσοκομείο Πατρών με συμπτώματα. Η μητέρα είπε ότι έκανε στον ύπνο της σπασμωδικές κινήσεις των άκρων.
Τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκαν διάφορα επεισόδια που έκανε το παιδί, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν από τους γιατρούς. Στις 21 Ιανουαρίου 2022 το παιδί εισήχθη στη ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πατρών και παρέμεινε για 12 ώρες και επέστρεψε σε Παιδιατρική Κλινική και μετά από 24 ώρες εμφανίστηκαν άλλα τέσσερα επεισόδια μικρής διάρκειας, τα συμπτώματα των οποίων υποχώρησαν και μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ, όπου έμεινε για 36 ώρες και επέστρεψε πίσω στην κλινική και έπειτα από 24 ώρες εμφάνισε νέο επεισόδιο. Με άπνοια, αποκορεσμό, κυάνωση και βραδυκαρδία.
Κατόπιν, εισήχθη ξανά στη ΜΕΘ όπου έμεινε για 24 ώρες χωρίς να έχει εκεί συμπτώματα. Τότε αποφασίζεται η διακομιδή του παιδιού στο Παίδων. Στις 26 Ιανουαρίου 2022 το παιδί δεν παρουσιάζει κανένα επεισόδιο. Το δεύτερο 24ωρο το παιδί παρουσιάζει και πάλι επεισόδιο που αντιμετωπίστηκε. Τις επόμενες ημέρες, από 28 Ιανουαρίου ως 29 Ιανουαρίου, εμφανίζει μικρής διάρκειας επεισόδια.
Στις 29 του μήνα παρουσίασε επεισόδια άπνοιας και εισήχθη και πάλι στην Εντατική , όπου διασωληνώθηκε και 13.50 ώρα το παιδί κατέληξε.