Διατροφή σνακ: Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα


Ψάχνεις μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για σνακ; Σου έχουμε τη λύση! Φτιάξε γλυκές, πεντανόστιμες μπάρες. Συνδύασε την τραγανότητα της βάσης με μια καραμέλα και επικάλυψη σοκολάτας. Αποτελεί ένα υπέροχο και θρεπτικό σνακ για τα παιδιά, ή για εσένα που θέλεις να γλυκαθείς την ώρα της δουλειάς.

Μπάρες με καραμέλα και σοκολάτα

Υλικά συνταγής:

Για τις μπάρες:

  • 250γρ. απλό αλεύρι
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 175γρ. βούτυρο, μαλακωμένο

Για την καραμέλα:

  • 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100γρ. ελαφριά ζάχαρη
  • 397γρ. συμπυκνωμένο γάλα

Για την επικάλυψη:

  • 200γρ. απλή ή σοκολάτα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση συνταγής:

  • Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί.
  • Για να φτιάξουμε το κουλουράκι, ανακατέψτε 250γρ. απλό αλεύρι και 75γρ. ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Τρίβουμε σε 175γρ. μαλακωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με λεπτή φρυγανιά.
  • Ζυμώνουμε το μείγμα μαζί μέχρι να σχηματίσει μια ζύμη και στη συνέχεια πιέζουμε.
  • Τρυπάμε ελαφρά το κουλούρι με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να ροδίσει πολύ ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί.

  • Για να φτιάχνουμε την καραμέλα, τοποθετούμε 100γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, 100γρ. ελαφριά ζάχαρη και το γάλα σε ένα τηγάνι και θερμαίνουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια σπάτουλα για να μην κολλήσει ζάχαρη στον πάτο του ταψιού.
  • Ανεβάζουμε τη φωτιά από μέτρια σε υψηλή, ανακατεύοντας συνεχώς και το φέρνουμε σε βρασμό, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, για περίπου 5-10 λεπτά ή μέχρι να σφίξει ελαφρά το μείγμα. Περιχύνουμε με το μείγμα για τις μπάρες και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την επικάλυψη, λιώνουμε 200γρ απλή ή σοκολάτα γάλακτος σε ένα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με ζεστό νερό. Περιχύνουμε με την κρύα καραμέλα και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε τετράγωνα με ένα καυτό μαχαίρι.

Είμαστε έτοιμοι! Καλή απόλαυση!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ