Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέτρα 1,1 δισ. για 3,2 εκατ. ευάλωτους πολίτες


Με μήνυμά του προς τους Έλληνες πολίτες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το νέο πακέτο στήριξης, ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα αφορούν 3,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες. Οι εξαγγελίες για την ενέργεια και το «φρένο» στο ράλι ανατιμήσεων

Στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορούν και την Ελλάδα, αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το νέο πακέτο στήριξης προς τους ευάλωτους πολίτες. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το όπλο απέναντι σε όλα όσα διαδραματίζονται πανευρωπαϊκά παραμένει «η γλώσσα της αλήθειας. Ο ρεαλισμός και το αποτέλεσμα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για την ελληνική πρόταση στην Κομισιόν, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου, ενώ ανακοίνωσε το πακέτο μέτρων ύψους 1,1 δις. ευρώ, για 3,3 εκατ. ευάλωτους πολίτες. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας και ανέφερε ξεχωριστά κάθε μια κατηγορία ενίσχυσης.

Μεταξύ αυτών το έκτακτο επίδομα για τους χαμηλά αμειβόμενους, την απορρόφηση αυξήσεων στα καύσιμα και την επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα, επανέλαβε τις ρυθμίσεις για τον χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν από τους αρμόδιους υπουργούς το πρωί της Πέμπτης (17/3), ενώ η ισχύς τους θα είναι τρίμηνη και θα αφορούν πολίτες με εισόδημα ως 30.000 ευρώ.

«Θέλω να απευθυνθώ στην καθεμιά και στον καθένα σας σε στιγμές που ο κόσμος μας βιώνει τη βαθύτερη γεωπολιτική του κρίση εδώ και σχεδόν οκτώ δεκαετίες», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ