Η εφαρμογή είχε μεγάλη απήχηση και αποτελεσματικότητα στην Ινδία
Εφαρμογή, η οποία θα επιτρέπει σε γυναίκες που κινδυνεύουν να ζητούν βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την «Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των γυναικών».
Η λειτουργία της εφαρμογής
Θεαματικά αποτελέσματα στην προστασία των γυναικών από παρενοχλήσεις και επιθέσεις έχει η εφαρμογή του panic button στην Ινδία καθώς η κυβέρνηση υποχρέωσε την εγκατάστασή του σε όλα τα κινητά και ουσιαστικά άρχισε να εφαρμόζεται από το 2019 καθώς όλες οι συσκευές διαθέτουν κλήσεις έκτακτης ανάγκης και ενσωματωμένη πλοήγηση gps.
Το κουμπί του πανικού στην Ινδία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας καθώς με το πάτημά του, ειδοποιείται η αστυνομία.
Πλέον έχει ξεκινήσει σε 14 πολιτείες και έχει προϋπολογισμό 321,69 εκατ. ρουπίες που διατίθενται από το κρατικό ταμείο, Nirbhaya Fund.
Για να λειτουργήσει το punic button στην Ινδία έπρεπε όλοι οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένης της Apple και της Samsung, να συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες.