Θρεπτική σαλάτα με ρεβίθια και ρόδι


Υλικά για 4 μερίδες

300 γρ. σπανάκι (μόνο τα φύλλα)

1½ φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια

3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο

3 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1½ φλιτζάνι καρποί από ρόδι

Για τη βινεγκρέτ

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι (τον χυμό του)

2 κουταλιές μπαλσάμικο

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε καλά το σπανάκι, το στεγνώνετε και το βάζετε σε ένα μεγάλο απλωτό πιάτο. Προσθέτετε τα ρεβίθια, το ρόδι, τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και ανακατεύετε ελαφρά. Χτυπάτε τα υλικά της βινεγκρέτ με ένα σύρμα, περιχύνετε με αυτήν τη σαλάτα και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ