Συνταγή banankage: Απίστευτη συνταγή για δανέζικο κέικ μπανάνας


Αν επισκεφθείτε την Δανία, τότε σίγουρα το banankage θα γίνει το αγαπημένο σας δανέζικο γλυκό. Το banankage είναι ένα είδος κέικ που μοιάζει και έχει γεύση μπανάνας. Οι Δανοί τα αγαπούν και μάλιστα αν ρωτήσεις έναν, θα σου πει ότι είναι ένα από τα παραδοσιακά τους γλυκά. Αν αναζητήσετε την συνταγή είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα βρείτε μία κοινή, διότι υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της που μπορεί να σας αρέσουν. Παρακάτω θα βρείτε μια συνταγή για banankage στην πιο απλή μορφή της.

Τα υλικά για το κέικ είναι τα εξής:

– 3 αυγά

– 188γρ κρυσταλλική λευκή ζάχαρη

– 133γρ αλεύρι

– 76γρ αλεύρι πατάτας

– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση θα χρειαστείτε:

– 250γρ κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

– 150γρ μαλακό βούτυρο

– 100γρ μαρμελάδα μπανάνας

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε:

– 370γρ πάστα αμυγδάλου

– περίπου 50γρ ζάχαρη άχνη

– κίτρινη χρωστικό χρώμα ζαχαροπλαστικής

Επιπλέον:

– περίπου 60γρ μαρμελάδα φράουλα

– περίπου 60γρ μαρμελάδα μπανάνα

– λίγη λιωμένη σοκολάτα περίπου 150γρ

Οδηγίες παρασκευής

Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί με το μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλεύρι πατάτας και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε στο μείγμα αυγών-ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο στήριξης καλυμμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C για 7 με 8 λεπτά. Πασπαλίστε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλας. Όταν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, αναποδογυρίστε το κατευθείαν πάνω στη λαδόκολλα και ξεκολλήστε προσεκτικά το παλιό λαδόκολλα. Για τη γεύση μπανάνας προσθέστε στη βουτυρόκρεμα μαρμελάδα μπανάνας. Για την παρασκευή της βουτυρόκρεμας, είναι καλύτερα όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αρχικά, ανακατεύουμε το μαλακό βούτυρο με ένα μίξερ σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε 100γρ μαρμελάδα μπανάνας και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέστε κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και μερικά κουταλάκια του γλυκού γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Το μείγμα πρέπει να είναι κρεμώδες, αλλά σκληρό. Κόψτε 12 μικρές στρογγυλές κέικ χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και κόψτε κάθε στρώση κέικ στη μέση. Απλώστε λίγη μαρμελάδα φράουλα και βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε ένα σακουλάκι και περάστε τη στα κέικ. Από πάνω βάζουμε τις άλλες στρώσεις κέικ. Απλώστε λίγη μαρμελάδα μπανάνας πάνω από τα κέικ και βουτυρόκρεμα στην κορυφή τους και βάλτε τα στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ανακατέψτε το χρώμα ζαχαροπλαστικής με τη ζάχαρη άχνη και ζυμώστε το καλά μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα. Τώρα πλάστε το αμυγδαλωτό σε οβάλ σχήμα. Έπειτα διπλώστε την έτοιμη αμυγδαλόπαστα γύρω από το κέικ.

Κόψτε τα περισσεύματα. Όταν καλυφθεί το κέικ, το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά. Μετά λιώστε τη σοκολάτα και ρίξτε τη σε ένα μικρό μπολ και βουτήξτε τον πάτο από κάθε κέικ. Έπειτα τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα. Τώρα τα κέικ είναι έτοιμα για κατανάλωση! Καθώς μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για λίγες μέρες και να τα ψήσετε νωρίτερα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ