Με ακρίβεια-πανδημία στην ατζέντα του προχωράει ο ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσουν πίσω τη συζήτηση για τα εσωκομματικά και να επικεντρωθούν στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, επιχειρούν στην Κουμουνδούρου, προσδοκώντας να στριμώξουν την κυβέρνηση στα «σχοινιά».

Από την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε τις ριζικές καταστατικές αλλαγές ως προς τον τρόπο εκλογής του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, τα εσωκομματικά ζητήματα -που συχνά, πυκνά απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ- βρέθηκαν στη πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας.

Μάλιστα, με μια απλή «βόλτα» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούσε ο οποιοσδήποτε να κατανοήσει το κλίμα που επικρατεί στη βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η μεγάλη πλειοψηφία των -ενεργών στα social media- μελών, φαίνεται πως συντάσσεται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, την ποια και εκλαμβάνει ως «ένεση δημοκρατίας».

Παράλληλα, όμως, υπάρχει και ένα κομμάτι μελών του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει τον προβληματισμό του ως προς τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας. Την ίδια στιγμή, την αντίθεση του στην εισήγηση Τσίπρα κατέθεσαν στον Τύπο του Σαββατοκύριακου τα στελέχη του κόμματος που καταψήφισαν στο Πολιτικό Συμβούλιο τις αλλαγές που προωθεί ο αρχηγός του κόμματος.

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, 60.000 σήμερα, θα ψηφίζουν επί αγνώστων ανθρώπων… Με βάση ποια κριτήρια; Εδώ θα γίνει ένα star system, θα ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή τον Φίλη, για παράδειγμα, που είναι πιο γνωστός, ή κάποιον που θα κάνει προεκλογική εκστρατεία από τα Μέσα και όχι έναν ικανό άνθρωπο σε κάποια συνοικία, ο οποίος βοηθάει με την καθημερινή πρακτική του και με τις ιδέες του», είπε στη ΕΡΑ ο Νίκος Φίλης, καθιστώντας ξεκάθαρους και δημόσια τους προβληματισμούς του.

Από τα παραπάνω, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι οι προωθούμενες αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, θα απασχολήσουν τη δημόσια σφαίρα μέχρι και τα τέλη Μάρτη -τουλάχιστον- οπότε και θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ως τότε, ο Αλέξης Τσίπρας, σκοπεύει να κρατήσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, έχοντας ως βασικές αιχμές την πανδημία και την ακρίβεια.

«Με 500 απώλειες μέσα σε πέντε μέρες η κ. Γκάγκα υποστηρίζει ότι “δεν πρέπει να μας προβληματίζουν οι θάνατοι”.

Μας προτρέπει να «κάνουμε υπομονή» και υπόσχεται ξανά ένα κανονικό Πάσχα.

Η χώρα βρίσκεται δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συνθηκολογήσει με τον θάνατο.

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι υπομονή, αλλά ενίσχυση του ΕΣΥ και πολιτική αλλαγή», έγραψε, χθες, στα κοινωνικά δίκτυα ο Νάσος Ηλιόπουλος, εγκαλώντας την υφυπουργό Υγείας για την -άτυχη, η αλήθεια είναι- δήλωση της.

«Υπάρχει σε πολύ μεγάλο βαθμό ευθύνη της κυβέρνησης για την υπέρογκη αύξηση των τιμών, για παράδειγμα στο ηλεκτρικό ρεύμα με τις κινήσεις που έγιναν από τον κ. Χατζηδάκη ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019 με την αύξηση των τιμολογίων κατά 12% έως και 15% και με τη διαχείριση του χρηματιστηρίου ενέργειας», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε, επίσης, πως «χρειάζεται η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η οποία κοστίζει 1,5 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό» και πως η κυβέρνηση θα πρέπει, επίσης, «να αυξηθεί άμεσα ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ, πράγμα που θα συμπαρασύρει προς τα πάνω το σύνολο των επιδομάτων και θα αυξήσει συνολικά το μέσο μισθό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ