Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτή είναι η πρώτη της «φωτογραφία» – Οι διαφορές της με τη μετάλλαξη Δέλτα


Στην αποτύπωση σε «φωτογραφία» της μετάλλαξης Όμικρον προχώρησαν επιστήμονες από το νοσοκομείο Bambino Gesu στη Ρώμη

Το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια κατανόησης της μετάλλαξης Όμικρον επιχείρησαν να βάλουν οι επιστήμονες του νοσοκομείου Bambino Gesu στη Ρώμη σχεδιάζοντας την πρώτη «φωτογραφία» και αντιπαραβάλλοντάς την με την μετάλλαξη Δέλτα.

Στην τρισδιάστατη «φωτογαφία» που μοιάζει με απόπειρα χαρτογράφησης της μετάλλαξης Όμικροιν αποτυπώνονται οι πολλές περισσότερες μεταλλάξεις σε σχέση με την Δέλτα που συγκεντρώνονται στην πρωτεΐνη-ακίδα με την οποία ο κορονοϊός εισβάλει στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού.

«Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι μεταλλάξεις αυτές είναι πιο επικίνδυνες, απλά ότι ο κορονοϊός έχει προσαρμοστεί περισσότερο στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργώντας μια καινούργια μετάλλαξη» σημείωσαν στην ανακοίνωσή τους οι επιστήμονες του ιταλικού νοσοκομείου.

Όπως τόνισαν «οι υπόλοιπες μελέτες θα μας πουν αν αυτή η προσαρμογή είναι ουδέτερη, λιγότερο επικίνδυνη ή πιο επικίνδυνη».

Η ερευνητική ομάδα επικεντρώθηκε στην αναζήτηση μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη-ακίδα εξήγησε η καθηγήτρια κλινικής μικροβιολογίας του πανεπιστημίου του Μιλάνο και ερευνήτρια στο ιταλικό νοσοκομείο, Κλαούντια Αλτέρι.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν για τη «φωτογραφία» τις γενετικές αλληλουχίες που βρίσκονται ήδη στη διάθεση της επιστημονικής κοινότητας και προέρχονται από την «Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ