Οι πίτες είτε αλμυρές είτε γλυκές, έχουν πολλούς υποστηρικτές ανά τον κόσμο. Είναι μια εύκολη σχετικά παρασκευή και γι’αυτό πολλοί την προτιμούν.
Οι γλυκές βέβαια πίτες είναι οι πραγματικές «σταρ»στον τομέα πίτα. Μία από τις πιο πολυμαγειρεμένες πίτες εκτός από την μηλόπιτα είναι και η αμυγδαλόπιτα. Τα αμύγδαλα είναι ο αγαπημένος ξηρός καρπός πολλών ανθρώπων.
Με τη γλύκα τους και τους πολλούς τρόπους επεξεργασίας τους, κατέχουν επάξια την πρώτη θέση στην διατροφική αλυσίδα και στις προτιμήσεις των ανθρώπων.
Με αυτή την λογική, πολλοί από τους πιο γνωστούς ζαχαροπλάστες του χώρου έχουν πειραματιστεί και έχουν φτιάξει κάποιες από τις νοστιμότερες επιλογές με αμύγδαλο και μία από αυτές τις επιλογές είναι και η αμυγδαλόπιτα. Διαβάστε παρακάτω για να δείτε πως φτιάχνεται μία από τις πιο εύκολες, τις πιο οικονομικές και τις πιο νόστιμες αμυγδαλόπιτες στον κόσμο.
Υλικά για αμυγδαλόπιτα:
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε κύβους
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 3/4 φλιτζανιού σιρόπι καλαμποκιού
- 1/4 φλιτζάνιου μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα φρυγανισμένα
- 1 άψητη βάση ζαχαροπλαστικής
- Ελαφρώς γλυκιά σαντιγί (για όσους την προτιμούν)
Παρασκευή:
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και το βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα 3 μεγάλα αυγά και συνεχίστε να ανακατεύετε. Έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού μαζί με το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Μην ξεχάσετε να ρίξετε και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλο. Έπειτα ρίξτε τα όλα στη βάση ζαχαροπλαστικής και ψήνετε. Ψήνετε στους 200° για 10 λεπτά στον αέρα. Μειώστε τη θερμότητα στους 170 °και ψήστε για 35 με 40 λεπτά σε αντιστάσεις πάνω – κάτω ή και περισσότερο μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα το βυθίζετε κάθε τόσο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει και για τους λάτρεις της σαντιγί μπορείτε να το γαρνίρετε με αυτή και κομμάτια φρούτων (συνήθως μήλο ή βατόμουρα).
Η συγκεκριμένη αμυγδαλόπιτα σερβίρετε σε γνωστά εστιατόρια με παγωτό βανίλια ή συνοδεύει ένα δροσερό amaretto. Όσοι από εσάς το φτιάξετε στο σπίτι και δεν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συνοδευτικά, απολαύστε το με το τσάι σας και θα εκπλαγείτε ευχάριστα. Μην διστάζετε και ξεκινήστε τώρα να φτιάχνετε την αμυγδαλόπιτα για μια ευχάριστη έκπληξη στην οικογένειά σας.