Κορονοϊός: Ενώ ακόμη παραμένει άλυτο μυστήριο η προέλευση του κορονοϊού μια νέα θεωρία πως υπάρχει ανάμεσά μας για τουλάχιστον μια δεκαετία έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας!
Την ώρα που η ανθρωπότητα δίνει μάχη με τον κορονοϊό, μια νέα θεωρία από τον καθηγητή, Jonathan Latham, εκτελεστικού διευθυντή του US Bioscience Resource Project, προκαλεί ερωτηματικά.
Σύμφωνα με αυτή, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, ο κορονοϊός υπήρχε ανάμεσά μας για μια δεκαετία, στο σώμα ενός Κινέζου εργάτη ορυχείου πριν ακόμα από την έναρξη της πανδημίας!
Μάλιστα, ο Latham υποστηρίζει πως δείγματα της αινιγματικής ασθένειας του ανθρακωρύχου είχαν σταλεί για μελέτη στη Γουχάν και ενδεχομένως από εκεί να διέφυγε στον πληθυσμό.
Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο του BMJ σχετικά με την προέλευση της πανδημίας, ο Latham δήλωσε: «Η θεωρία απαιτεί πολλές εκατοντάδες μεταλλάξεις σε έναν ανθρακωρύχο για να μετατραπεί σε Sars-Cov-2. Δεκαετίες συμπιέστηκαν σε περίπου έξι μήνες. Αλλά έχουμε ακούσει για το εκπληκτικό φαινόμενο μεμονωμένων περιπτώσεων πολύ επιταχυνόμενης εξέλιξης των ιών στη Βρετανία. Σε αυτό το ένα άτομο στην Αγγλία συνέβη τόση εξέλιξη όση είχε συμβεί σε εκατομμύρια άλλες μολύνσεις. Η θεωρία μας προτείνει ότι μια παρόμοια εξέλιξη συνέβαινε στο εσωτερικό των πνευμόνων των ανθρακωρύχων μετά τη μυστηριώδη ασθένεια το 2012 και υποστηρίζει ότι ο ιός διέρρευσε από ένα ιατρικό δείγμα που ελήφθη από τους ανθρακωρύχους που μολύνθηκαν από την επιδημία».
Πίσω στο 2012, έξι ανθρακωρύχοι που φτυάριζαν κοπριά νυχτερίδας στο ορυχείο Tongguan στη Γιουνάν, αρρώστησαν σοβαρά με μια ασθένεια που έμοιαζε με πνευμονία και είχε εκπληκτική ομοιότητα με τον κορονοϊό. Τρεις από αυτούς πέθαναν και οι υπόλοιποι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο έως και έξι μήνες.
Ένας Κινέζος ερευνητής που διερεύνησε τους θανάτους για τη μεταπτυχιακή του διατριβή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα είχαν μολυνθεί από έναν κορονοϊό που μοιάζει με τον Sars και προέρχεται από νυχτερίδες.
Οι επιστήμονες που ερευνούν την προέλευση της πανδημίας έχουν επανειλημμένα ζητήσει λεπτομέρειες για τις αλληλουχίες των ιών που στεγάζονται και μελετώνται στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. Αλλά μια βάση δεδομένων που περιείχε λεπτομέρειες για τα δείγματα τέθηκε εκτός λειτουργίας λίγο πριν από την έναρξη της πανδημίας…
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.