Για να φτιάξετε υγιεινή συνταγή με μούσλι κάνατε τα εξής: Βάζετε τους ξηρούς καρπούς τους βάζουμε στην αρχή ώστε να ψηθούν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους ενώ τα super-foods τα προσθέτουμε στο τέλος για να μην χάσουν την υγρασία τους.
Υλικά:
400 γρ. Βρώμη
150 γρ. Μέλι
100 γρ. Ηλιέλαιο
100 γρ. Σουσάμι
100 γρ. Αμύγδαλα
70 γρ. Ηλιόσπορος
70 γρ. Μαύρες σταφίδες
40 γρ. Goji berries
30 γρ. Παπαρουνόσπορος
2 Βανίλιες
Προετοιμασία & Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, το σουσάμι, τις βανίλιες και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το μέλι και το ηλιέλαιο.
- Τα αφήνουμε να ζεσταθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της βρώμης. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας μία με δύο φορές ώστε να ψηθεί ολόκληρο το μείγμα ομοιόμορφα.
- Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, τα goji berries και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.