Κεράσια : Τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά


Τα κεράσια είναι μικρά πέτρινα φρούτα που έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες – τάρτα και γλυκά κεράσια, ή Prunus cerasus L. και Prunus avium L., αντίστοιχα. Τα χρώματα τους μπορεί να ποικίλλουν από κίτρινο έως βαθύ μαύρο-κόκκινο. Όλες οι ποικιλίες είναι εξαιρετικά θρεπτικές και συσκευάζονται με φυτικές ίνες , βιταμίνες και μέταλλα. Ένα φλιτζάνι (154 γραμμάρια) γλυκών, ακατέργαστων, κουλουρακιών παρέχει .

  • Θερμίδες: 97
  • Πρωτεΐνη: 2 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 25 γραμμάρια
  • Ίνες: 3 γραμμάρια
  • Βιταμίνη C: 18% της
    ημερήσιας αξίας (DV)
  • Κάλιο: 10% του DV
  • Χαλκός: 5% του DV
  • Μαγγάνιο: 5% του DV
 Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις
  • Η υψηλή συγκέντρωση φυτικών ενώσεων στα κεράσια μπορεί να είναι υπεύθυνη για τα πολλά οφέλη για την υγεία αυτού του καρπού.
  • Αν και η ποσότητα και ο τύπος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ποικιλία, όλα τα κεράσια είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις.
  • Αυτό το υψηλό αντιοξειδωτικό περιεχόμενο μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, μια κατάσταση που συνδέεται με πολλαπλές χρόνιες ασθένειες και πρόωρη γήρανση .
  • Στην πραγματικότητα, μια κριτική διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κερασιών μείωσε αποτελεσματικά τη φλεγμονή σε 11 από τις 16 μελέτες και δείκτες οξειδωτικού στρες σε 8 από τις 10 μελέτες
  • Τα κεράσια έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, μια μεγάλη ομάδα φυτικών χημικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των κυτταρικών βλαβών, στη μείωση της φλεγμονής και στην προώθηση της συνολικής υγείας .
  • Στην πραγματικότητα, οι πλούσιες σε πολυφαινόλες δίαιτες μπορούν να προστατεύσουν από πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, διαβήτη , ψυχική παρακμή και ορισμένους καρκίνους .
  • Αυτά τα πέτρινα φρούτα περιέχουν επίσης καροτενοειδή χρωστικά όπως β-καροτένιο και βιταμίνη C, και τα δύο έχουν επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Μπορεί να ενισχύσει την ανάκαμψη της άσκησης

  • Η έρευνα δείχνει ότι οι αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ενώσεις στα κεράσια μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου, της βλάβης και της φλεγμονής που προκαλείται από την άσκηση .
  • Τα ξινά κεράσια και ο χυμός τους φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικοί από τις γλυκές ποικιλίες, αν και και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές.
  • Ο χυμός τάρτας και το συμπύκνωμα έχουν βρεθεί ότι επιταχύνουν την αποκατάσταση των μυών, μειώνουν τον μυϊκό πόνο που προκαλείται από την άσκηση και αποτρέπουν την απώλεια δύναμης σε ελίτ αθλητές, όπως ποδηλάτες και δρομείς μαραθωνίου .
  • Επιπλέον, ορισμένα στοιχεία δείχνουν ότι τα προϊόντα κερασιάς μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση της άσκησης .

Ακολουθεί βίντεο για τα κεράσια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ