Ξηροδερμία Τροφές: Ο ρόλος τς διατροφής στην αντιγήρανση


Ξηροδερμία Τροφές: Είτε το δέρμα σας «σκάει» και ξεφλουδίζει όταν ο καιρός είναι κρύος, είτε αντιμετωπίζετε χρόνιο πρόβλημα ξηροδερμίας, είναι σημαντικό να μην υποτιμάτε τον ρόλο της διατροφής.

Εκτός από λοσιόν, κρέμες και άλλα προϊόντα ενυδάτωσης, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τακτικά τροφές που ενυδατώνουν και αναδομούν την επιδερμίδα από μέσα προς τα έξω.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες τις κορυφαίες τροφές ενυδάτωσης για να αντιμετωπίσετε το επίμονο πρόβλημα της ξηρής επιδερμίδας και να απομακρύνετε τον κίνδυνο σχηματισμού λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε πολύτιμα αντιοξειδωτικά, το ελαιόλαδο συγκρατεί το νερό στην επιδερμίδα και την κάνει πιο ελαστική.

Καρπούζι: Το λυκοπένιο που δίνει το κόκκινο χρώμα στο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία, όπως οι ρυτίδες και η ξηρότητα της επιδερμίδας.

Φράουλες: Είναι πλούσιες σε βιταμίνη C (κάθε μερίδα περιέχει περισσότερη από ένα γκρέιπφρουτ ή ένα πορτοκάλι) και βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων και της ξηρότητας της επιδερμίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

Αβοκάντο: Είναι πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, το οποίο βοηθά την επιδερμίδα να συγκρατεί την υγρασία και να διατηρεί την σφριγηλότητά της

Σολομός: Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμβάλλει στην ενυδάτωση και στην πρόληψη της ακμής. Επιπλέον, προστατεύει από τη αφυδάτωση που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ