Τι θα χρειαστείς (για ένα φλιτζάνι)
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές της σούπας ακατέργαστη ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκό σου αρέσει)
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι γάλα ή μισό-μισό με κρέμα γάλακτος
- Εκχύλισμα βανίλιας – 1/4 κουταλάκι του γλυκού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνεις το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι και περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα σε ένα μπρίκι και ζεσταίνεις σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το κακάο και η ζάχαρη να διαλυθούν.
Προσθέτεις το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να φτάσει μία ικανοποιητική θερμοκρασία. Ανακατεύεις τη βανίλια και σερβίρεις.