Κορονοϊός: «Πονοκέφαλος» η έξαρση των κρουσμάτων στην Αττική – Συναγερμός για τις κλειστές δομές


Κορονοϊός: Στα «κόκκινα» η περιφέρεια Αττικής – Ανησυχία για τις κλειστές δομές και τη διασπορά του ιού σε αυτές 

Σε αναμενόμενος ρυθμούς «χτυπά» η καρδιά του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα αναφέρθηκαν 241 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 210 είναι εγχώρια και τα 31 εισαγόμενα. Αντίστοιχα, χθες, Τετάρτη, δηλώθηκαν 233 με τα 207 να αφορούν μόνιμους κατοίκους Ελλάδας.

Σήμερα, τα 118 κρούσματα εντοπίστηκαν στην περιφέρεια Αττικής και μόλις 12 στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ χθες είχαν αναφερθεί 87 και 17 αντίστοιχα.

Σε πτωτική πορεία είναι τα σημερινά κρούσματα σε σχέση με εκείνα της προηγούμενης Πέμπτης, που ήταν 259 (228 εγχώρια), γεγονός που δείχνει ότι επιδημιολογικά η εβδομάδα που διανύουμε, εξελίσσεται πιο ομαλά από την προηγούμενη.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί η βελτιωμένη εικόνα που καταγράφεται στις περιοχές που ισχύουν περιοριστικά μέτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα την τρέχουσα εβδομάδα είναι η Χαλκιδική που δίνει σταθερά κάτω από 2 κρούσματα την ημέρα, όπως επίσης οι Κυκλάδες και η Ζάκυνθος. Αντιθέτως, Ημαθία, Ηράκλειο, Πέλλα, Κοζάνη και Μυτιλήνη εξακολουθούν να έχουν αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Στα «κόκκινα» βρίσκεται η Αττική, η οποία προβληματίζει ιδιαιτέρως τους ειδικούς καθώς την τρέχουσα εβδομάδα εξακολουθεί να αναφέρει υψηλό αριθμό κρουσμάτων, από 80 και πάνω. Σήμερα για παράδειγμα τα 118 νέα κρούσματα είναι πάνω από τα μισά των 210 εγχώριων κρουσμάτων.

«Πονοκέφαλο» για τους επιστήμονες, αποτελούν και οι κλειστές δομές, όπως οι οίκοι ευγηρίας, που έχουν παρουσιάσει ένα μελανό σημείο της όλης προσπάθειας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι τα άτομα νεαρής ηλικίας, που είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικά, διασπείρουν τον ιό εν αγνοία τους στην κοινότητα.

Η πλειοψηφία των ασθενών που έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από επιπλοκές της νόσου COVID-19, όπως δείχνουν τα στοιχεία, είναι ηλικιωμένοι με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σημαντικά είναι τα μέτρα προστασίας και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς σήμερα τέθηκε σε καραντίνα η δομή φιλοξενίας στα Οινόφυτα, μετά από τα δύο κρούσματα που καταγράφηκαν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ