Απαγωγή Μαρκέλλας: Ποιος και γιατί έδωσε ναρκωτικά στη 10χρονη


Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση της 10χρονης Μαρκέλλας που απήχθη στην Τούμπα από μία γυναίκα και βρέθηκε σώα αλλά σε κατάσταση σοκ 48 ώρες μετά

Καθημερινά έρχονται στο φως νέα στοιχεία που δίνουν διαφορετική τροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξε ότι στον οργανισμό της μικρής ανιχνεύθηκαν δύο είδη ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ANT1, το κοκτέιλ των ναρκωτικών ουσιών που χορηγήθηκε στην μικρή Μαρκέλλα ονομάζεται «speedball»,που είναι ένας συνδυασμός κατασταλτικών και διεγερτικών ουσιών που όμως δρουν ανεξάρτητα.

Τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, ενώ επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Αντίστοιχα η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Τα μεγάλα ερωτήματα

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν από την έρευνα που διεξάγεται για τον εντοπισμό των απαγωγέων της 10χρονης Μαρκέλλας. Ο κλοιός γύρω από την κοκκινομάλλα, η οποία φέρεται να είναι εκείνη που πλησίασε το μικρό κορίτσι και το πήρε μαζί της, στενεύουν.

Η γυναίκα που αναζητείται, φέρεται να ανήκε στο φιλικό ή και οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας.

Βασικό ερώτημα αποτελεί και το κίνητρο των απαγωγέων. Ενώ, ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα, είναι το γιατί οι απαγωγείς εγκατέλειψαν τη 10χρονη. Ενδεχομένως να επηρέασε και η έκταση που πήρε στα ΜΜΕ και στα social media η εξαφάνιση του κοριτσιού.

Έρευνες στο οικογενειακό της περιβάλλον

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για τον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της.

Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».

«Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ