Ο γιος μου τρελαίνεται για σοκολάτα αλλά προσπαθώ να του δίνω όσο το δυνατόν λιγότερα τυποποιημένα γλυκά. Έχω βρει όμως μια πανεύκολη σπιτική λύση που υπηρετεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου.
Είναι μια υγιεινή κρέμα κακάο που φτιάχνεται στη στιγμή, από υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Και είναι λαχταριστή και στην όψη. Όλες οι μαμάδες φίλες μου με ρωτούν πώς μπορούν να τη φτιάξουν. Ιδού η συνταγή λοιπόν, την οποία μάλιστα μπορείτε να τροποποιήσετε ανάλογα π.χ. με το πόσο πηχτή ή γλυκιά τη θέλετε. Για παράδειγμα με περισσότερο γάλα θα θυμίζει στην υφή σμούθι, ενώ με λιγότερο γάλα θα παραπέμπει σε μους.
Υλικά
1 πολύ ώριμη μπανάνα
1 κ.σ. βρόμη
1 κ.σ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο
1 κ.σ. κακάο σκόνη
1 κ.γ. μέλι
50 ml φρέσκο γάλα
Προαιρετικά για το γαρνίρισμα:
δάκρυα σοκολάτας, σαντιγί, ξηροί καρποί και/ή ψιλοκομμένα φρούτα όπως φράουλα ή μπανάνα
Εκτέλεση
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα. Αν σας φαίνεται πηχτή, προσθέτετε λίγο γάλα ακόμα.
Tip: Tην ίδια συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και για σπιτικό παγωτό σοκολάτας. Απλά παραλείπετε τη βρόμη και αντί για φρέσκια μπανάνα χρησιμοποιείτε μια που έχετε κόψει και παγώσει στην κατάψυξη.