Κορονοϊός: Στο τραπέζι τα αυστηρότερα μέτρα – Μέχρι πότε θα διαρκέσει η απαγόρευση κυκλοφορίας


H κυβέρνηση σε συνεργασία με την ειδική ομάδα επιστημόνων του ΕΟΔΥ εξετάζει όλα τα πιθανά σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στην Ελλάδα προκειμένου – εάν χρειαστεί – να ληφθούν εγκαίρως νέα έκτακτα μέτρα

Καθώς οι επόμενες δύο εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, φαίνεται πως έχουν μπει στο «τραπέζι» νέα έκτακτα μέτρα, όπως το κλείσιμο των αεροδρομίων αλλά και η επέκταση του μέτρου που αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί στους περιορισμούς της κυκλοφορίας και έτσι η κλιμάκωση θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

koronoios-athina3.jpg
Ποια άλλα μέτρα είναι στο «τραπέζι»Intime News

Τι θα γίνει με τα αεροδρόμια

Το ενδεχόμενο να κλείσουν όλα τα αεροδρόμια για την αντιμετώπιση διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας, άφησε το Σάββατο (28/03) ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που εξετάζεται σε «ύστερη φάση».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός διευκρίνισε ότι σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση μεριμνά για τον επαναπατρισμό Ελλήνων μόνο για λόγους υγείας ή έλλειψης στέγης σε χώρες του εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε το σύστημα έχει ήδη επιβαρυνθεί σημαντικά από την καραντίνα όσων φρόντισαν ήδη να επιστρέψουν και τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους.

Πτήσεις τέλος από και προς Γερμανία-Ολλανδία

Οι πτήσεις κλείνουν για λόγους δημόσιας υγείας, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι από αύριο, Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 3 το πρωί και έως 15 Απριλίου στις 3 το πρωί, διακόπτονται όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία.

Για την ίδια περίοδο διακόπτονται και οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Εξαίρεση από τους περιορισμούς ισχύει για τις πτήσεις που αφορούν στην υποστήριξη των συστημάτων υγείας, πτήσεις που εγκρίνονται από το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεννόηση με την ΓΓΠΠ, πτήσεις για κρατικούς ή στρατιωτικούς λόγους, μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και για τις εμπορικές πτήσεις.

Ανάμεσα στα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού και προστασίας των πολιτών, είπε, είναι η διακοπή πτήσεων από χώρες στις οποίες υπάρχει σοβαρό επιδημιολογικό πρόβλημα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου», προανήγγειλε στην εκπομπή Τώρα Ό,τι Συμβαίνει του OPEN TV, το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Ποια άλλα μέτρα είναι στο «τραπέζι»

Όπως δήλωσε επανειλημμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μελετώνται αρκετά εναλλακτικά σενάρια αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων, όπως για παράδειγμα η μείωση των ελεύθερων μετακινήσεων, για την οποία θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» στο προσκήνιο βρίσκεται η περαιτέρω μείωση των δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα η καθιέρωση συγκεκριμένου ωραρίου κυκλοφορίας κυρίως για τους ηλικιωμένους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι ακόμη ένας κρίσιμος πυλώνας στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ήδη, το πρώτο κύµα προσλήψεων, που αφορά σε ιατρούς αλλά κυρίως σε νοσηλευτές, αγγίζει τον αριθμό των 3.200, ενώ οι «ετοιμοπόλεμες» κλίνες των ΜΕΘ υπερβαίνουν τις 800.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντλήσει πόρους για να ενισχύσει όλους τους πληττόμενους κλάδους επιχειρήσεων κι εργαζομένων.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ