Η Δήμητρα Βουλγαρίδου, το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, 25 μέρες μετά από την περιπέτειά της, υγιής πια και εκείνη και 10χρονο παιδί της, περιγράφει όλα όσα έζησε κι ένιωσε στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΑΧΕΠΑ
Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, που μετά από ένα επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο, επέστρεψε στη χώρα μας και αφού εμφάνισε κάποια δέκατα, αποδείχθηκε ότι νοσεί από τον Covid-19.
«Το δυσκολότερο ήταν η πρώτη μέρα που μου ανακοίνωσε ο γιατρός μου, ότι είμαι το πρώτο κρούσμα Covid-19 στην Ελλάδα. Ένιωσα περίεργα συναισθήματα, πρώτα απ’ όλα φόβο γιατί ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Φόβο και για το παιδί μου και τους ανθρώπους που έχω συναναστραφεί», είπε στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή «Αυτοψία».
«Ο γιατρός μου είπε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί, αφού έχω επιστρέψει από την Ιταλία. Έπρεπε να περιμένω και να διανυκτερεύσω στο νοσοκομείο. Το άκουσα στην τηλεόραση ότι είμαι το πρώτο κρούσμα και με ρωτούσαν αν είμαι εγώ. Νόμιζα ότι είχαν κάνει λάθος οι δημοσιογράφοι. Φοβήθηκα για το παιδί μου, φοβήθηκα για όλους. Είχα συναναστραφεί με πολλούς. Νόμιζα ότι όλοι είχαν πάθει κάτι. Ο σύζυγος μου δεν νόσησε», πρόσθεσε η 38χρονη.
Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:
«Δεν είπα στο παιδί μου ότι είμαστε άρρωστοι»
Όπως εξομολογείται η Δήμητρα Βουλγαρίδου, από τις πιο δύσκολες στιγμές της ήταν όταν της ανακοίνωσαν ότι και το παιδί της ήταν θετικό στον ιό. Τρόμαξε πολύ για την εξέλιξη της υγείας του, καθώς είχε επιλέξει να μην βλέπει τηλεόραση και δεν ήξερε ότι στα παιδιά ο ιός έχει πιο ήπια συμπτώματα. «Το παιδί τον φέρανε μαζί μου στον θάλαμο. Έπρεπε να είμαι καλά και να του δείξω ότι εδώ είναι όλα τέλεια. Δεν ήταν συνθήκες για παιδί. Δεν είχε συμπτώματα. Δεν του είπα ποτέ ότι είμαστε άρρωστοι. Του είπα ότι έχω μια ίωση και ψάχνουν να βρουν τι έχω. Δεν ήταν η αλήθεια, αλλά δεν μπορούσα να του πω κάτι άλλο», είπε.
Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει η 38χρονη, όλη την ημέρα προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία της, όταν όμως το παιδί της κοιμόταν εκείνη «έσπαγε» κι έβαζε τα κλάματα. «Με ρωτούσε κάθε μέρα πότε θα βγούμε έξω. Ο εγκλεισμός για εκείνον ήταν ανυπόφορος. Κάποια στιγμή τρόμαξα γιατί είχε πολύ περίεργες αντιδράσεις και φοβόμουν ότι μπορεί να τον επηρεάσει ψυχολογικά και αφού γίνουμε καλά», είπε. Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι από το στενό της περιβάλλον που της έδιναν δύναμη και κουράγιο και την ελάφρυναν κάπως το βάρος που ένιωθε.
Η 38χρονη κατά την διάρκεια της νοσηλείας της είχε μόνο πυρετό και τα συμπτώματά της ήταν αρκετά ήπια. Έμεινε με το παιδί της 15 μέρες μέσα στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ και άλλες δέκα μέρες σε καραντίνα στο σπίτι της. Πλέον παρακολουθεί με αγωνία την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας, ενώ δεν κρύβει ότι υπάρχει ακόμα ένα μικρό αγκάθι μέσα της που την πληγώνει, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι έφερε τον κορονοϊό στην Ελλάδα.
Η εικόνα του Covid-19 στην χώρα μας
Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, την Πέμπτη (26/03), η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.
Αν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους, λίγες ώρες αργότερα, ένας 88χρονος άνδρας είναι το 27ο θύμα της νόσου.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.
Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892, με τα 71 να προστέθηκαν χθες στον σχετικό κατάλογο. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.