Στις 23 Μαρτίου του 1839 καταγράφηκε για πρώτη φορά η λέξη «ΟΚ».
Λέγεται ότι προέρχεται από την ελληνική φράση «Όλα Καλά» που έγραφαν οι πρόγονοι μετανάστες, που δούλευαν στο λιμάνι, πάνω στα κιβώτια με το εμπόρευμα.
Πάντως, η εφημερίδα της εποχής «Boston Morning Post» γράφει ότι ο όρος προέρχεται από το ανορθόγραφο «Oll Korrect» (αντί για το σωστό All Correct). Μάλλον έχει δίκιο, αφού το 1839 δεν ήταν η εποχή της μετανάστευσης στο νέο κόσμο για τους Έλληνες.
Έκτοτε οι εφημερίδες αρχίζουν να χρησιμοποιούν χιουμοριστικές συντομογραφίες που προέρχονταν από ανορθόγραφες εκφράσεις.
Το ΟΚ κατάφερε με την πάροδο του χρόνου να γίνει συνήθεια στον προφορικό λόγο των κατοίκων των ΗΠΑ. Η συντόμευση αυτή μέχρι και στον τηλέγραφο χρησιμοποιήθηκε σε ευρεία κλίμακα, αλλά και σε επίσημα έγγραφα. Αλλά τον 19ο αιώνα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής όσο στον 20ο, όταν και καθιερώθηκε ως λέξη στο επίσημο λεξιλόγιο και στην καθομιλουμένη.
Και όχι μόνο αυτό καθώς πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ και άρχισε να υιοθετείται από πολλές χώρες. Είναι μια λέξη εύχρηστη, βολική και σύντομη και αρκετή για να σχολιάσεις μια κατάσταση ή να εκφέρεις γνώμη.
Με πληροφορίες από: sansimera.gr
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΙΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ “ΟΚ” ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΛΙΓΑΚΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.