Καθαρά Δευτέρα και οι πειρασμοί δίνουν και παίρνουν στο εορταστικό τραπέζι. Λαγάνα, ταραμάς, θαλασσινά, όσπρια και λαχανικά είναι οι πρωταγωνιστές
Τι πρέπει να κάνουμε όμως ώστε να μην παρεκτραπούμε και χαλάσουμε την διατροφή μας;
Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές ώστε να γλυτώσετε μερικές περιττές θερμίδες την Καθαρά Δευτέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας
Διαβάστε επίσης: Καθαρά Δευτέρα 2020: Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν
1. Αποφύγετε την παράληψη κάποιου γεύματος γιατί πιθανόν να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο μεσημεριανό τραπέζι.
2. Προτιμήστε να μην μπερδέψετε πολλά φαγητά μαζί. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε βάλτε στο πιάτο σας πολύ μικρή ποσότητα από το κάθε φαγητό.
3. Προσπαθήστε να αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τηγανιτών φαγητών.
4. Προσπάθησε να περιοριστείτε σε μικρή ποσότητα ταραμά/ταραμοσαλάτα και/ή λαγάνα, αφού είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες.
5. Αποφύγετε το τσιμπολόγημα ενδιάμεσα στα γεύματα.
6. Mην ξεχνάτε τα φρούτα και τα λαχανικά.
7. Αν θέλετε γλυκό προτιμήστε ένα μικρό κομμάτι χαλβά (σιμιγδαλένιο ή από ταχίνι) ή γλυκό του κουταλιού ή φρούτα με μέλι και κανέλα.
8. Αν πιείτε αλκοόλ μαζί με το φαγητό φροντίστε να πιείτε παράλληλα και άφθονο νερό. Το κρασί, το ούζο και γενικά τα αλκοολούχα ποτά που συνοδεύουν το σαρακοστιανό τραπέζι είναι καλό να μη ξεπερνάει τα 1-2 ποτήρια.
9. Επιλέξτε τα θαλασσινά να είναι ψητά ή αχνιστά και όχι τηγανητά ή με πολλές σάλτσες.