Γιάννης Δαραβίγκας: Το Κολωνάκι «καθάρισε»


Μετά τα Εξάρχεια, την ΑΣΟΕ και την Μενάνδρου, ήρθε η σειρά του Κολωνακίου να «καθαρίσει».

γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

Όχι βέβαια από αναρχικούς, καταληψίες, διακινητές ουσιών ή συμμορίες προσφυγομεταναστών.

Το «παραβατικό» προφίλ του Κολωνακίου διακρίνεται από την στάθμευση των οχημάτων στην Πλατεία και τις πέριξ οδούς. Βεβαίως η ανυπαρξία χώρων στάθμευσης που δεν περιορίζεται μόνο στο Κολωνάκι αλλά και σε όλη την πρωτεύουσα, παρέχει άλλες φορές στη δημοτική αστυνομία και άλλες φορές στην Τροχαία πεδίον δόξης λαμπρόν για την επιτέλεση του έργου τους. Έτσι οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση πέφτουν καθημερινά σαν καταιγίδα, με αποτέλεσμα να πνίγονται τόσο οι επισκέπτες όσο και οι επιχειρηματίες της περιοχής που βλέπουν να αδειάζουν τα καταστήματά τους.

Είμαι πεπεισμένος ότι η εντολή προς τις αστυνομικές αρχές να «καθαρίσουν» τους δρόμους του Κολωνακίου, προέρχεται από «κάποιον πολύ ψηλά» με σκοπό να επιδείξει «έργο», αδιαφορώντας για τις σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ένα Κράτος που βάφτισε την παράνομη μετανάστευση ως παράτυπη μετανάστευση, πρέπει να δεχθεί ότι εν προκειμένω η στάθμευση δεν είναι παράνομη αλλά παράτυπη. Αντί λοιπόν οι αστυνομικοί να «τιμωρούν» με πρόστιμα την στάθμευση, μπορούν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, διευκολύνοντας τόσο τους οδηγούς όσο και τους επιχειρηματίες της περιοχής που βλέπουν καθημερινά τις επιχειρήσεις τους να μαραζώνουν.

Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ